AFSAD, 36. Yıllını Kutluyor - Son Dakika
Yerel

AFSAD, 36. Yıllını Kutluyor

AFSAD, 36. Yıllını Kutluyor

Ankara Fotoğraf Sanatçıları Derneği, kuruluşunun 36. yılını, Çağdaş Sanatlar Merkezinde açtığı fotoğraf sergisi ile kutladı.

17.04.2013 12:06  Güncelleme: 12:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara Fotoğraf Sanatçıları Derneği (AFSAD), kuruluşunun 36'ncı yılını Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi (ÇSM)'nde açtığı fotoğraf sergisi ile kutladı.

Geride bıraktığı 36 yıllık süre zarfında birçok fotoğraf tutkunu yetiştiren ve geçen yıl açtıkları 'Barış' temalı sergiyle üyelerini sanatseverlerle buluşturan AFSAD'ın 36'ncı Yıl Üye sergisinin açılışına Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık'ın yanı sıra AFSAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ertekin ve çok sayıda fotoğraf sanatına gönül vermiş sanatsever katıldı.

Çoğunluğu Ankara'da olmak üzere Türkiye'nin çeşitli kesimlerinden fotoğraf sanatıyla uğraşan 349 üyeyi bünyesinde barındıran AFSAD üyeleri, 36 yıllık birikimlerini bir sergide buluşturmanın mutluluğunu yaşadı.

AFSAD üyelerinin istediği konuda ve biçimde çektiği 96 fotoğrafın yer aldığı sergide fotoğrafın toplumsal işlevinin bilinciyle hareket ettiklerini belirten AFSAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ertekin, fotoğrafın bir sanat olarak yaygınlaşması ve benimsenmesi için nice 36 yıllar dileğinde bulundu.

AFSAD'ın gönüllülerin oluşturduğu akademik bir yapıya kavuştuğunu ifade eden Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, 'Bu derneğe gönül veren insanların en önemli yanı görmeyi bilen insanlardan oluşmasıdır. Görmeyi ve duymayı öğrenebilmek, hissetmeyi ve aldığımız duyuları beynimizde yorumlayıp onlar hakkında kanaatler, kararlar oluşturmayı ne kadar gelişkin hale getirirsek insan olma serüveni de o kadar ilerlemiş ve o yönde olumlu yollar kat etmiş oluruz. Bu bağlamda fotoğraf sanatıyla ilgilenenler doğaya, insanın kendisini tanımasına, kendisini algılamasına, başkalarıyla kurulan ilişkide paylaşmayı öğrenmesine yardımcı olan bu sanat çok önemli bir yer tutuyor. Bu yüzden ülkemizin aydınlanma serüvenine çok önemli katkıları olan bu işleri yaptığınız için hepinizi yürekten kutluyorum' diye konuştu.

AFSAD'ın tamamı üyelerinin çektiği fotoğraflardan oluşan sergisi ÇSM'de 20 Nisan'a kadar görülebilecek. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel AFSAD, 36. Yıllını Kutluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement