Afşin'deki İçme Suyu Sorunu - Son Dakika
Yerel

Afşin'deki İçme Suyu Sorunu

Afşin\'deki İçme Suyu Sorunu

Belediye Başkanı Aydoğan: "İlçenin içme suyu sorununu çözecek Akdere Projesi artık hayal olmaktan çıktı.

21.11.2013 20:33  Güncelleme: 16:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan, ilçenin içme suyu sorununu çözecek Akdere İçme Suyu Projesinin hayal olmaktan çıktığını, proje ihalesini alan firma ile DSİ arasında imzaların atıldığını söyledi.

Aydoğan, Eshab-ı Kehf Su ve Hizmet Birliğinin Afşin Belediyesinde düzenlenen toplantısına katıldı.

Aydoğan, yaptığı açıklamada, ilçe merkezi ve 21 köyün 100 yıllık su ihtiyacını karşılayacak olan projenin Kahramanmaraş'a yapılan Karasu İçme Suyu Projesinden sonra ildeki en büyük su projesi olduğunu kaydetti.

İlçenin var olan su probleminin çözümü için tüm kesimlerin gayret gösterdiğini ifade eden Aydoğan, şunları söyledi:

"Biz 2009 yılında göreve geldiğimizde elimizde bir proje bulmuştuk. Proje İller Bankası aracılığıyla yapılmış ama teknik ve ekonomik sorunlar nedeniyle gerçekleşmesi zor görünüyordu. Bizler bu projenin yerine belde belediye başkanı arkadaşlarımızla DSİ aracılığıyla bu işi yaptırma konusunda bir çalışma başlattık ve bu projemiz çok güzel sonuç aldı. Afşin Eshab-ı Kehf Su ve Hizmet Birliği kurulmasının ardından önce bir proje çalışması yapıldı. Ardından da 14 Mayıs'ta da yapım ihalesi günü alındı. İlçenin içme suyu sorununu çözecek Akdere Projesi artık hayal olmaktan çıktı. Bu büyük projeyi alan firma belirlendi ve DSİ'de düzenlenen törenle imza atıldı."

Aydoğan, projenin isale hattının 143 kilometre olacağını, hattan saniyede 616 litre su sağlanacağını belirtti.

Aydoğan, projenin gerçekleşmesinde emeği geçen AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal ile AK Parti milletvekillerine ve bürokratlara teşekkür etti. - Kahramanmaraş

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Afşin'deki İçme Suyu Sorunu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement