Afyonkarahisar'da 'Malçlı Çilek Yetiştiriciliği Projesi' Uygulanmaya Başladı - Son Dakika
Yerel

Afyonkarahisar'da 'Malçlı Çilek Yetiştiriciliği Projesi' Uygulanmaya Başladı

Afyonkarahisar\'da \'Malçlı Çilek Yetiştiriciliği Projesi\' Uygulanmaya Başladı

Afyonkarahisar Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap, ‘Malçlı Çilek Yetiştiriciliği Projesi’ kapsamında kentte 14 çiftçiye toplam 49 bin adet çilek fidesi dağıtımı yapıldığını söyledi.

02.05.2014 14:09

Afyonkarahisar Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap, 'Malçlı Çilek Yetiştiriciliği Projesi' kapsamında kentte 14 çiftçiye toplam 49 bin adet çilek fidesi dağıtımı yapıldığını söyledi.

Omuzca, Fethibey, Köprülü, Erkmen, Değirmenayvalı belde ve köylerinde Afyonkarahisar İl Özel İdaresi aracılığı ile projenin hayata geçirildiğini kaydeden Arap, çiftçilere ayrıca Malçlı Çilek yetiştirilmesi konusunda da eğitimlerin verildiğini söyledi. Kentte 14 çiftçiye toplam 7 bin metrekarelik alanda üretim yapmak üzere, toplam 49 bin adet çilek fidesi dağıtımı yapıldığını söyleyen Arap, "Ayrıca çiftçilerimiz, çilek yetiştiriciliği yaptıkları taktirde, ilkbaharda pazara kiraz ve vişneden önce pazarlama imkanı bulup, paraya ihtiyaç duyduğu dönemde nakit kazanç sağlayacak. Üzümsü bir meyve olan çilek değişik toprak ve iklim şartlarında ekonomik olarak yetiştirilmesi nedeniyle son yıllarda dünyada ve ülkemizde üretimi gittikçe önem kazanmaktadır. Çilekte birim alandan alınan ürün ve gelir diğer ürünlere göre oldukça yüksektir. Bu sebeple çiftçilerimize alternatif ürün olarak Malçlı Çilek yetiştiriciliğini öneriyoruz" dedi. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Afyonkarahisar'da 'Malçlı Çilek Yetiştiriciliği Projesi' Uygulanmaya Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement