Afyonkarahisar Valiliği'ndeki Eylem - Son Dakika
Yerel

Afyonkarahisar Valiliği'ndeki Eylem

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, "Eylemi gerçekleştiren vatandaş borçları yüzünden bunalıma girmiş."

14.02.2012 17:49

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, "Eylemi gerçekleştiren vatandaş borçları yüzünden bunalıma girmiş. Valilik makamına herhangi bir saldırı durumu yok" dedi.

Vali Balkanlıoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, eylemi gerçekleştiren vatandaşın borçtan bunaldığı için böyle bir girişimde bulunduğunu söyledi.

"Eylemi gerçekleştiren vatandaşımız, ayağını yorganına göre uzatmamış" diyen Balkanlıoğlu, şöyle konuştu:

"Bir yerlere kefil olmuş... Gebeceler'deki afet konutundaki hakkını bir başka vatandaşa devrediyor. Hakkını devrettiği adam parasını ödemeyince hakkını başka birisine daha satmaya çalışıyor. Hakkını kimseye satamayınca ödemesi gereken paraları ödeyemiyor ve icra geliyor. Borçlardan bunalan adam Valiliğe gelmiş. Bu kişinin silahını, Özel Kalem Müdürüm ikna ederek aldı. Bu üzgün, biraz da perişan vatandaşı benim yanıma getirdiler. Valilikte konuştuk. Sorunun temeline inmeye çalıştım. 'Neden sen böyle bir şey yaptın' diye sordum- Valiliğe bir zarar vermek anlamında değil de dikkat çekmek amacıyla bunu yapmış. 'Bizim kapımız açık, sen niye böyle bir yola başvurdun' diye sordum. 'Borçlardan bunalımdayım' dedi."

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürünü çağırdığını belirten Vali Balkanlıoğlu, şöyle devam etti:

"(Ne yapabiliriz) diye düşündük. Zaten işten de çıkarılmış. Muhtemeldir ki icralar gelince, iş yeri de rahatsız olmuştur. Çünkü onlara cevap vermek lazım, maaşından bir kesimini icra dairesine yatırmak lazım. Bu tür formaliteler insanları rahatsız eder. Bu tür insanlara sorunlu gözüyle bakılır. Evli ve çocuğu var. Girdiği bunalım sonucu elindeki silahı kafasına dayamış. Biz ikna ettik. Borcuna yardımcı olacağımızı söyledik. Birkaç bağlantı kurulacak. Bu adamın mağdur olduğu anlatılacak. Kendisi mermer ustası. Valiliğe saldırı durumu yok."

- AFYONKARAHİSAR

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Afyonkarahisar Valiliği'ndeki Eylem - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement