Ağrı'da "Aile Eğitim Programı" Semineri Sona Erdi - Son Dakika
Yerel

Ağrı'da "Aile Eğitim Programı" Semineri Sona Erdi

Ağrı'da Aile Eğitim Programı kapsamında düzenlenen seminere katılanlara sertifikaları törenle dağıtıldı.

04.10.2013 18:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ağrı'da Aile Eğitim Programı kapsamında düzenlenen seminere katılanlara sertifikaları törenle dağıtıldı.

Kentte bir otelde düzenlenen törene, Ağrı Vali Yardımcısı ve Hamur Kaymakamı Oktay Ateş, Ağrı Emniyet Müdürü Bayram Çoşkun, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mehmet Çitil, Sağlık Müdürü Seyfettin Yeşilboya ve Müftü İzani Turan katıldı.

Aile Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü aile ve sosyal politakalar uzmanı İbrahim Biçici, burada yaptığı konuşmada, Aaile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve il müdürlüğünün katkılarıyla düzenlenen eğitimin 5 gün sürdüğünü, seminerde katılımcılara aile eğitimiyle ilgili temel ihtiyaçları dikkate alınarak geliştirilen 5 alanda 23 modül ve 168 üniteden oluşan program müfredatı uygulandığını belirtti.

Bilim ve teknoloji alanında hızlı bir değişim yaşandığını ifade eden Biçici, şunları kaydetti:

"Sosyal alanlarda da hızlı bir değişim yaşanıyor. Aile kurumu bu değişimler karşısında yer yer zayıflama eğilimi göstermekte. Bazı koşullarda da parçalanma süreci yaşanıyor. Yaşanan sosyal değişimler kişiler arası iletişim, evlilik, ebeveynlik ve çocuk bakımı ile eğitimi konusunda bilinçlenme ve bilgilenmeyi zorunlu hale getirmiştir. Aileler, yaşamlarının her döneminde karşılarına çıkan sorunlar karşısında donanımlı olmaya ve sorun çözme yeteneğini geliştirmeye ihtiyaç duymaktadırlar. Günümüzde aile eğitim ve destek programları, ailelerin bu ihtiyacını profesyonel olarak karşılamak üzere planlanmaktadır. 'Aile eğitimleri, eğitim ailede başlar" anlayışıyla aile bireylerinin beden ve ruh sağlığı gelişimini, aile içi ilişkileri ve etkileşimi desteklemeyi, iyileştirmeyi sağlayan bir süreç ve hizmettir. Bu bağlamda bakıldığında aile eğitimi ile birlikte aile bireylerinin her birinin etkili yaşam becerilerini geliştirmeleri ve yaşam kalitelerini yükseltmeleri hedeflenmektedir."

Konuşmaların ardından seminere katılanlara sertifikaları il protokolü tarafından verildi. - Ağrı

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ağrı'da 'Aile Eğitim Programı' Semineri Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement