Ağrı'da Kaçırılan 6 İşçinin Serbest Bırakılması - Son Dakika
Yerel

Ağrı'da Kaçırılan 6 İşçinin Serbest Bırakılması

Ağrı\'da Kaçırılan 6 İşçinin Serbest Bırakılması

Doğubayazıt'ta silahlı bir grup tarafından kaçırıldıktan sonra serbest bırakılan işçiler, aileleriyle bir araya geldi Kaçırılan işçi Kara: "Ailelerimiz bizi Doğubayazıt'ta teslim aldılar ve evimize geldik.

03.06.2014 16:21

Doğubayazıt'ta silahlı bir grup tarafından kaçırıldıktan sonra serbest bırakılan işçiler, aileleriyle bir araya geldi.

İlçeye bağlı Çiftlik köyünde elektrik şebekesi iyileştirme ve bakım çalışmaları yaparken terör örgütü üyelerince kaçırılan işçiler, yakınlarıyla hasret giderdi.

İşçilerden Tamer Özpelit (28) ile Fikret Dalkılıç (51), çalıştıkları şirketin şantiye binasında basın mensuplarına yaşadıklarını anlattı.

Özpelit, arkadaşlarını ziyarete gittiği sırada bir grubun yanlarına geldiğini, kendisiyle beraber 6 işçiyi beraberlerinde götürdüklerini söyledi.

Kullandıkları araçların yakıldığını ifade eden Özpelit, "Her şey kısa sürede oldu. Diğer aracı da geri verdiler. Dün akşam saatlerinde köye geldik ve jandarmayı arayarak yardım istedik. Sağlık kontrolünden geçirildik ve durumumuz gerçekten iyi" diye konuştu.

Kaçırılan oğluyla aynı kurumda şantiye şefi olarak çalışan Halit Özpelit ise çok mutlu olduğunu belirterek, "Umarım bu olaylar kısa sürede son bulur. Çözüm süreci zaten devam ediyor biz de çalışıyoruz. Allah kimseye bir daha göstermesin" dedi.

İşçilerden Dalkılıç da serbest bırakıldıkları için mutlu olduğunu ifade etti.

"Çok şükür evimize sağ salim ulaştık"

Patnos'un Dedeli mezrasında yaşayan işçilerden Cumali Şeker (28) ve Çetin Kara da (34) aileleriyle buluştu.

İki çocuk babası Şeker olay günü 4 grup halinde elektrik hatlarını iyileştirme çalışması yaptıklarını söyledi.

Bu sırada yanlarına gelen bir grubun iş bırakmalarını istediğini ifade eden Şeker, "16 kişilik ekibimizi şirketin araçlarının yanına topladılar. Araçlarımızdan 3'ünü ateşe verdiler ve bir araçla yola devam ettik" dedi.

Araçtan indikten sonra yürüyerek gidecekleri alana götürüldüklerini anlatan Şeker, "Yaptığımız işi sorduklarında bizler sadece elektrik hatlarını yenileyen ekip olduğumuzu söyledik" diye konuştu.

Kara da serbest bırakılmalarının ardından çocuklarıyla hasret giderdiğini belirterek, "Ailelerimiz bizi Doğubayazıt'ta teslim aldılar ve evimize geldik. Çok şükür evimize sağ salim ulaştık" ifadelerini kullandı.

Ağrı"nın Doğubayazıt ilçesi Çiftlik köyünde 26 Mayıs'ta elektrik şebekesi iyileştirme ve bakım çalışmaları yaptıkları sırada terör örgütü üyelerince 6 işçi kaçırılmış, kullandıkları 4 araçtan 3'ü yakılmıştı. İşçiler, dün akşam saatlerinde serbest bırakılmıştı. - Ağrı

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ağrı'da Kaçırılan 6 İşçinin Serbest Bırakılması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement