Ahilik Haftası Programı Açıklandı - Son Dakika
Yerel

Ahilik Haftası Programı Açıklandı

Ahilik Haftası Programı Açıklandı

Akhisar Belediyesi öncülüğünde, Akhisarlı esnaf odalarının ortaklaşa düzenleyeceği Ahilik Haftası programı basın toplantısı yapıldı.

17.09.2012 14:10

Akhisar Belediyesi öncülüğünde, Akhisarlı esnaf odalarının ortaklaşa düzenleyeceği Ahilik Haftası programı basın toplantısı yapıldı. Akhisar Belediyesi, denetim odasında yapılan basın toplantısına, Tuhafiyeciler Odası Başkanı ve Programı Komisyon Başkanı Ruşen Üren, Bakkallar Odası Başkanı Zafer Kara, Marangozlar Odası Başkanı Recep Akaya, Pazarcılar Odası Başkan Yardımcısı Mustafa Güral, Madeni Sanatkar Odası Başkanı Osman Çakar, Elektrikçiler Odası Başkanı Hüseyin Selçuk ve Akhisar Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü İbrahim Topaloğlu ile Halkla İlişkiler Birimi Personeli Öznur Helvacıoğlu katıldı. Programın komisyon üyeleri tarafından titiz bir çalışma sonucu oluştuğunu ve 5 gün süreceğini belirten Komisyon Başkanı Ruşen Üren, yapılacak etkinliklere tüm halkı davet etti.

Komisyon Başkanı Ruşen Üren, yaptığı açıklamada, ahilik, esnaf ve sanatkar teşkilatlarının yüzyıllar önce hayata geçirilmiş ahlaki, siyasi, iktisadi ve felsefi duygu prensibi olarak günümüze kadar geldiğini belirterek "Akhisar'da bulunan esnaf ve sanatkar teşkilatları olarak Ahilik kültürümüzün devamı ve gelecek kuşaklara taşınabilmesi amacıyla Belediye Başkanımız Salih Hızlı'nın desteğini alarak bir dizi etkinlik planladık" dedi.

Türkiye genelinde 17-23 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilen Ahilik Kültürü ve Mesleki Eğitim Haftası kutlamaları kapsamında Akhisarlı esnaf ve sanatkarlarla birlikte bu felsefeyi ayakta tutmaya çalışacaklarını anlatan Üren, şunları söyledi: "Yüzyıllar öncesinde böyle sağlam temeller üzerine oturtulmuş, sanat ve ticaretin yanında toplumsal yaşamı da düzenlemeye yönelik halkın kabullendiği bir yaşam biçimi olan ahiliğin hem esnaf ve sanatkarlarımız hem de tüm vatandaşlarımız tarafından gerçek manada anlaşılması oldukça önem taşımaktadır. 'Sen Yaşa, Halkı Yaşat, Vatandaşı Yaşat, Devlet Yaşasın' ilkesinin ana etken olduğu bu kültürün gelecek yüzyıllara taşınması için bugün yapılan her türlü etkinliğin çok değerli olduğunu düşünüyoruz." - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ahilik Haftası Programı Açıklandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement