Ailedeniz' Projesiyle Nikahları Kıyıldı - Son Dakika
Yerel

Ailedeniz' Projesiyle Nikahları Kıyıldı

Ailedeniz\' Projesiyle Nikahları Kıyıldı

Mersin’in Erdemli ilçesinde resmi nikahı bulunmayan 2 çocuklu aile Erdemli Toplum Sağlığı Merkezi’nin hazırladığı proje kapsamında nikah masasına oturdu.

15.11.2016 15:26

Mersin'in Erdemli ilçesinde resmi nikahı bulunmayan 2 çocuklu aile Erdemli Toplum Sağlığı Merkezi'nin hazırladığı proje kapsamında nikah masasına oturdu.

Kimsesizlik sebebiyle bir türlü nikah kıydıramayan, süreç içinde 2 çocuk sahibi olan Berrin Yıldız ve Timur Aslan çiftinin durumu toplum sağlığı merkezi ekiplerinin dikkatini çekti. Genç çift "Ailedeniz" projesiyle nikah masasına oturdu.

Konuyla ilgili bilgi veren Erdemli Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Şamil Şensoy, "Ailedeniz projesi kapsamında aile hekimliği biriminden alınan bilgi ve verilerle genç çiftin evi proje ekibimizce ziyaret edildi. İki çocuk sahibi olmuş çiftin yokluk ve kimsesizlik sebebiyle resmi nikahlarının olmadığı, ekonomik durumlarının ve ailenin yaşam alanı imkanlarının yetersiz olduğu gözlendi. Aile birliğinin sağlanması gerekliliği ve önemine ikna edilen çift için Erdemli Belediyesi'nden nikah tarihi alındı" dedi.

"Erdemli Belediyesi, Erdemli Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı, Erdemli Toplum Sağlığı Merkezi çalışanları, ilçe esnaflarının destekleriyle nikah işlemleri ve nikah töreni için gereken tüm ihtiyaçlar karşılandı" diyen Şensoy, "Aileye nikah töreni öncesinde Toplum Sağlığı Merkezi çalışanlarınca bir çamaşır makinesi alındı. İlçe Kaymakamlığınca bir buzdolabı hediye edildi. Resmi olarak aile birliğinin gerçekleşmesi sonrasında ailenin sosyal ve ekonomik ihtiyaçlarının karşılanmasında destek verilmesinin sağlanması amacıyla Erdemli Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına gerekli yazışmalar tamamlandı" şeklinde konuştu.

Şensoy konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Projemiz kapsamında gerçekleştirilen bu destek ile aile birliğinin sağlanmasının önemi noktasında toplumsal farkındalık oluşturulması, özellikle çocukların kimsesiz olmadığı bilincinin toplumda yerleşmesi, ailenin devletin cömert ve şefkatli tarafıyla tanıştırılması amaçlanmıştır. Aynı zamanda ailenin çocuklarını devletine bağlı ve milletini seven bireyler olarak yetiştirmesine yardımcı olunması ve benzer durumda olan ailelerin problem ve ihtiyaçlarının çözümünde çok taraflı yaklaşmanın sağlanması hedeflenmiştir. Bu doğrultuda 'Ailedeniz' projemiz tüm hızıyla devam edecektir."

Erdemli Belediyesinde nikah masasına kız çocuklarıyla oturan ailenin nikah şahitliğini Erdemli Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Şamil Şensoy, ekip koordinatörü Züleyha Serin ile Toplum Sağlığı Merkezi hemşirelerinden Ayşe Ürgen yaptı. Genç çift nikah sonrası objektiflere poz verdi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ailedeniz' Projesiyle Nikahları Kıyıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement