Ak Gençler Mısır'daki İdam Kararını Protesto Etti - Son Dakika
Yerel

Ak Gençler Mısır'daki İdam Kararını Protesto Etti

Ak Gençler Mısır\'daki İdam Kararını Protesto Etti

AK Parti Tokat İl Gençlik Kolları, Mısır’da darbe karşıtı 529 kişi hakkında verilen idam cezasını protesto etti.

09.04.2014 19:09

AK Parti Tokat İl Gençlik Kolları, Mısır'da darbe karşıtı 529 kişi hakkında verilen idam cezasını protesto etti.

Cumhuriyet Meydanı'nda AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanlığı Tanıtım Medya Başkanı Caner Ateş, AK Parti Tokat İl Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Zahid Gürer ile birlikte basın açıklaması yaptı. Mısır'da darbe karşısında dik duran 529 Müslüman için saflarını belli etmek adına, dünyanın sessiz kaldığı sadece izlemekle yetindiği zulme dur demek için bir açıklama yapma gereği duyduklarını belirten Ateş, İslam coğrafyasındaki olayların hiçbirine sessiz kalmadıklarını belirterek, "Akan kanların durması adına sessiz kalanları, sesini çıkartmayıp insan gözüken kişileri elbet Allah katında cezalandırılacaktır. Bizlere düşen görev bu zulme, bu katliama karşı durmak, Firavun'un yanında değil, Musa'nın yanında olduğumuzu göstermektir" dedi.

Adaletsizliğin, zulmün, savaşın karşısında siper olmaya devam edeceklerini ifade eden Ateş, "Geçtiğimiz mayıs ayında gezi eylemleri olarak bildiğimiz 10-15 ağaç için başlayan eylemlere katılan duyarlı vatandaşlarımız, Mısır'da 529 idam için, 529 ağaç kesilecek. Neden sesiniz çıkmıyor diye buradan soruyorum" şeklinde konuştu.

Yapılan basın açıklamasının ardından Kur'an-ı Kerim okunurken, Muhsin Yazıcıoğlu Cami İmamı Nurettin Demir tarafından dua ettirildi. Tekbir getirerek slogan atan grup Cuma günü yapılacak olan eylemde buluşmak üzere alandan ayrıldı. - TOKAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ak Gençler Mısır'daki İdam Kararını Protesto Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement