AK Parti Gençlik Kolları'ndan Çanakkale Zaferi Etkinliği - Son Dakika
Yerel

AK Parti Gençlik Kolları'ndan Çanakkale Zaferi Etkinliği

AK Parti Gençlik Kolları\'ndan Çanakkale Zaferi Etkinliği

AK Parti Osmaniye Gençlik Kolları tarafından Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

19.03.2015 14:47

AK Parti Osmaniye Gençlik Kolları tarafından Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen etkinlik saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Osman Barut Hoca'nın okuduğu Kur'an-ı Kerim'in ardından AK Parti Osmaniye Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Enes Demir yaptığı konuşmada, "Bugün burada tam 100 yıl önce bu topraklar için toprağa düşmüş askerlerimizin aziz hatırasını yad etmek maksadıyla güzel bir programda bir aradayız. Ne kelimeler, ne türküler, ne de şiirler tam manasıyla bu savaşı, bu zaferi, bu tüm dünyaya verilmiş medeniyet dersini anlatmaya yetmez. Çanakkale Ruhu nedir biliyor musunuz? Çanakkale Ruhu; Mehmetçiğin, biraz evvel savaş anında yaraladığı düşman askerinin, savaşa ara verildiğinde yaralarını sarmasıdır. Çanakkale Ruhu; 10 kişi kalmış taburun binlerce kişinin savunduğu cepheye Allah Allah nidalarıyla saldırmasıdır. Çanakkale Ruhu; 13 yaşındaki çocukların gönüllü olarak şehadete adını yazdırmalarıdır. Çanakkale Ruhu; 276 Kiloluk top mermisini sırtlayan Seyit Onbaşının koca düşman gemisini batırmasıdır. Kısacası Çanakkale Ruhu, Allah için vatanını, bayrağını, ezanını sevmek ve bu kutsal değerler için mücadele etmektir. Söyleyeceklerim şudur ki, Çanakkale zaferi bir destandır, Düşünün ki Çanakkale'de şehit vermemiş tek bir vilayetimiz dahi yoktur. Çanakkale işte bu yüzden destandır. Ancak, Çanakkale Zaferi sadece bir destan olarak kalmamalıdır. Biz her sabah Çanakkale ruhuyla uyanmalı, her gün, dedelerimizin bize miras bıraktığı bu cennet vatan için çalışmalıyız. Allah, bu vatanı bizlere bırakanlardan, bu vatanı bizler için müdafaa edenlerden razı olsun. Allah, şehadetleri dinin temeli olan ezanları, bu vatan ve tüm dünya üzerinde ilelebet kılsın" dedi.

Konuşmanın ardından katılımcılara üzüm hoşafı ve somun ekmek ikram edildi. Bazı gençler de ellerine kına yaktırdı. Diğer yandan bazı partililer tarafından meydanda bulunan Türk Kızılayı'na da kan bağışında bulunuldu. - OSMANİYE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel AK Parti Gençlik Kolları'ndan Çanakkale Zaferi Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement