Akçakale Devlet Hastanesinde İlk Defa "Acısız Prostat Ameliyatı" Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Akçakale Devlet Hastanesinde İlk Defa "Acısız Prostat Ameliyatı" Yapıldı

"Acısız prostat ameliyatı" yapıldığı bildirildi.

14.02.2012 15:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Akçakale Devlet Hastanesinde ilk defa

"Acısız prostat ameliyatı" yapıldığı bildirildi.

Kaymakamlıktan yapılan açıklamaya göre, Akçakale Devlet Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Ahmet Bayat, hastanelerinde ilk defa "acısız prostat ameliyatı" gerçekleştirdiklerini belirtti.

Halk arasında kapalı ameliyat olarak da bilinen bu yöntemle ağrısız ve acısız bir şekilde prostatın temizlenebildiğini ifade eden Dr Bayat, şunları kaydetti:

"Aynı zamanda 'plazma kinetik' yöntemle ameliyat sırasında çıkarılan dokunun iyi ya da kötü huylu olduğunu anlamaya imkan verebilecek histopatolojik

(doku incelemesi) araştırma yapılmasını sağlar. Hastanın sondalı kalma süresi kullanılan diğer yöntemlere göre daha kısa ve kanama riski çok azdır. Hasta kısa süre içerisinde taburcu edilir. Erkeklik gücü kaybının ve meninin idrar torbasına kaçma durumunun en az gözlendiği yöntemdir. Serum fizyolojik ile uygulandığı için prostatın büyüklüğü ameliyatlarda sorun oluşturmaz ve en önemli avantajlarından birisi de kalp ve akciğer hastalarında sorunsuz uygulanabilir olmasıdır. Hastanemizde 1 aylık süre içerisinde 5 başarılı acısız prostat ameliyat gerçekleşmiştir."

- ŞANLIURFA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Akçakale Devlet Hastanesinde İlk Defa 'Acısız Prostat Ameliyatı' Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement