Akdeniz'den Ege'ye Dostluk İçin Yürüdüler - Son Dakika
Yerel

Akdeniz'den Ege'ye Dostluk İçin Yürüdüler

Akdeniz\'den Ege\'ye Dostluk İçin Yürüdüler

Datça ilçesinde, dünyada bir denizden diğerine tek yürüyüş olan Akdeniz'den Ege'ye Dostluk ve Doğa Yürüyüşü yapıldı.

05.05.2014 13:22

MUĞLA AA) - Datça'da Akdeniz'den Ege'ye Dostluk ve Doğa Yürüyüşü düzenlendi.

Bu yıl 15'incisi Datça Çevre ve Turizm Derneği, Datça Kaymakamlığı ve Datça Belediyesi'nin desteğiyle düzenlenen yürüyüş, Cumhuriyet Meydanı Çatal Mağarasında Belediye Başkanı Şener Tokcan ve DAÇEV Komitesi Tertip Üyesi Hüseyin Tüzün'ün testileri doldurmasıyla başladı.

Datça Belediye Başkanı Şener Tokcan, gazetecilere yaptığı açıklamada, bu yıl 15'incisi düzenlenen yürüyüşün kent için önemli olduğunu söyledi.

Yürüyüşün, sivil inisiyatifin başlattığı en güzel örneklerden biri olduğunu belirten Tokcan, " Bu organizasyonun bu noktaya gelmesinde emeği geçen herkesi kutluyorum. Özelikle Ege'nin Akdeniz'in bir barış denizi olduğunu hep birlikte tüm dünyaya göstereceğiz" dedi.

Davul zurna eşliğinde Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan Dostluk ve Doğa Yürüyüşçüleri, konuşmaların ardından 2 testinin Akdeniz'in suyuyla doldurulmasından sonra yürüyüşe başladı.

Yürüyüşte Burgaz üzerinden Azmak deresi geçilerek yel değirmenlerine, daha sonra Kızlan Mahallesi'ne ulaşıldı. Katılımcılar Kızlan Çeşmebaşı Meydanı'ndan geçerek Kez Yolu Tepesi üzerinden Katıyalı'ya ulaşarak yürüyüşlerini tamamladı.

Testilerde taşınan Akdeniz suları Gereme'de boşaltılarak Ege'nin sularına karıştı. Katılımcılar daha sonra Kızılan Muhtarlığı'nın düzenlemiş olduğu alanda piknik yaptı. - Muğla

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Akdeniz'den Ege'ye Dostluk İçin Yürüdüler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement