Akhisar'da "Kentimi Keşfediyorum" Projesi Hayata Geçiyor - Son Dakika
Yerel

Akhisar'da "Kentimi Keşfediyorum" Projesi Hayata Geçiyor

Akhisar\'da "Kentimi Keşfediyorum" Projesi Hayata Geçiyor

İlköğretim 4.sınıf öğrencilerine yönelik Akhisar Belediyesi öncülüğünde, Kaymakamlık ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülecek "kentimi keşfediyorum" projesinin protokolü imzalandı.

13.03.2013 18:28

İlköğretim 4. sınıf öğrencilerine yönelik Akhisar Belediyesi öncülüğünde, Kaymakamlık ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülecek "kentimi keşfediyorum" projesinin protokolü imzalandı.

Akhisar Kaymakamlığı'ndaki protokol törenine Kaymakam Kamil Köten, Belediye Başkanı Salih Hızlı ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Cafer Tetik katıldı.

Akhisar merkez ve köylerinde bulunan 2 bin 100 ilköğretim okulu 4. sınıf öğrencisini kapsayacak proje kapsamında, şehrin kültürel yerlerini tanımaya yönelik eğitim ve kültür gezisi düzenleneceği, böylelikle çocukların görerek öğrenecekleri belirtildi.

Konu ile ilgili açıklama yapan Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, şu bilgileri verdi: "Tabiatı gereği toprağa tutkulu olan insan, değerlerine ne kadar tutunmaya çalışsa da, kendi kültürüne yabancılaşması giderek tehlikeli bir boyut haline geliyor. Bizlere düşen en büyük sorumluluklardan biri çocuklarımıza öz değerlerini unutmadan hatırlatmaya çalışmak hatta onlar için bu değerleri yaşatmak. Bizler bu değerleri yaşatmak, şehrinin tarihini tanıtmak ve çocuklarımızı hemşehrilik bilinci kazandırmak için kentimi keşfediyorum projesini kaymakamlığımız ve ilçe milli eğitim müdürlüğümüz ile beraber yürütmek için imza atıyoruz. Bu projeyle öncelikle şehir ve köylerimizdeki, ilköğretim 4. sınıflarımız, şehrimizin kültürel yerlerini tanımaya yönelik bir eğitim ve kültür gezisi ile, gezerek, görerek tarihini öğrenecek."

Kaymakam Kamil Köten ise, Akhisar Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bu projeyi hayta geçirdikleri için teşekkür etti. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Akhisar'da 'Kentimi Keşfediyorum' Projesi Hayata Geçiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement