Akil İnsanlar, Uğur Kaymaz'ın Ailesi ve Stk Temsilcileri ile Görüştü - Son Dakika
Yerel

Akil İnsanlar, Uğur Kaymaz'ın Ailesi ve Stk Temsilcileri ile Görüştü

Akil İnsanlar, Uğur Kaymaz\'ın Ailesi ve Stk Temsilcileri ile Görüştü

Akil İnsanlar Heyeti Güneydoğu Anadolu Heyeti, Mardin'in Kızıltepe ilçesinde, Uğur Kaymaz'ın ailesi ve Sivil Toplum Kuruluşu (STK) temsilcileri ile görüştü.

18.04.2013 17:27

Akil İnsanlar Heyeti Güneydoğu Anadolu Heyeti, Mardin'in Kızıltepe ilçesinde, Uğur Kaymaz'ın ailesi ve Sivil Toplum Kuruluşu (STK) temsilcileri ile görüştü.

Rami Özgen, Ahmet Faruk Ünsal ve Fazıl Erdem'den oluşan Akil İnsanlar Heyeti, Uğur Kaymaz'ın evine gelerek ailesi ile görüştü. Görüşmede amca Reşat Kaymaz, barış sürecini desteklediklerini ve artık insanların ölmesini istemediklerini belirterek, "Ağabeyim ve yeğenim polisler tarafından katledilmesine rağmen suçlu bulunmadılar. Bu bizi yaralamakta, barış sağlanacaksa faili meçhullerin aydınlatılması gerekir. Kürtlerin haklarının teslim edilmesi ve anayasal güvence altına alınması durumunda çatışma ortamı sona erer" dedi. Uğur Kaymaz'ın annesi Makbule Kaymaz ise, "Artık çocuklar ölmesin" diye konuştu.

Heyet daha sonra Kızıltepe eski Belediye Başkanı Cihan Sincar'ın evine gitti. Cihan Sincar görüşmede, 20 yıl önce eşinin öldürülmüş olmasına rağmen hala katilinin yakalanmadığı, faili meçhul cinayetlerin aydınlatılmasının sürece katkı sunacağını ve insanların vicdanını rahatlatacağını belirterek, yapılacak yeni anayasada Kürtlerin haklarının güvence altına alınması gerektiği söyledi. Sincar, "Asıl barış olmasını istiyoruz, göstermelik barış olmasın, atılacak adımlara bakarak güvenimiz artmalı, yaşadığımız bu acıların sorumlusu kimse yanlış yaptığını kabul edip özür dileme erdemliğini göstermeli, bugünlere neden nasıl geldik bunun farkında olmalıyız. Bunlar gerçekleştiğinde barış umutları da artacaktır. Herkesin içinde temsil edildiğini hissettiği yeni bir anayasa olmalı, eğer kardeşsek bu kardeşliğin bir hukuku olmalı, anayasa ana gibi olmalı tüm kardeşleri kucaklamalı" şeklinde konuştu.

Ziyarette yer alan komisyon üyeleri, özellikle faili meçhul cinayetlere kurban giden insanların yakınlarının acısını taleplerini dinlemek üzere temsilen Kaymaz ve Sincar ailelerini ziyaret ettiklerini, faili meçhul cinayetlerin aydınlatılması için bir komisyon kurulması için raporlarında öneride bulunacaklarını belirtti.

Akil İnsanlar Heyeti daha sonra 50'ye yakın sivil toplum örgünü içinde barındıran Kızıltepe Sivil Toplum Platformu temsilcileri ile bir araya geldi. - MARDİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Akil İnsanlar, Uğur Kaymaz'ın Ailesi ve Stk Temsilcileri ile Görüştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement