İzmit Akmeşe'de 2 Asırlık Çeşme Restore Edildi - Son Dakika
Yerel

İzmit Akmeşe'de 2 Asırlık Çeşme Restore Edildi

İzmit Akmeşe\'de 2 Asırlık Çeşme Restore Edildi

İzmit Belediyesi, Akmeşe'de bulunan 2 asırlık bir çeşmeyi aslına uygun olarak restore etti.

16.11.2013 10:50  Güncelleme: 10:51

İzmit Belediyesi, tarihi yapılara sahip çıkmaya devam ediyor. Şimdiye kadar kentte bir çok tarihi yapıyor restore eden İzmit Belediyesi, Akmeşe'de bulunan 2 asırlık bir çeşmeyi de aslına uygun olarak restore etti. Akmeşe'nin merkezinde bulunan ve 1827 yılında yapıldığı bilinen Işık çeşmesinin restorasyon çalışmaları tamamlandı.117 bin 907 liraya ihale yoluyla restore ettirilen asırlık çeşme düzenlenen törenle hizmete açıldı. İzmit'e en uzak mesafedeki Akmeşe'deki meydanın da açılışının gerçekleştirildiği törene İzmit Kaymakamı Osman Kaymak, İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, Ak Parti İzmit İlçe Başkanı Ali Korkmaz, Kadın Kolları Başkanı Aysel Demirtaş, Gençlik Kolları Başkanı Muharrem Tutuş, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılışta konuşan Başkan Doğan,"Akmeşe bizimle Akmeşe oldu. Akmeşe yüzyıllar öncesinde kurulan bir yer ama biraz kenarda bırakılmış ve öksüz kalmıştı. Makam mevki hırsımız yok. Bizim tek hırsımız burada güzel hizmetler yapmak. Keşke Işık çeşmesi daha önce restore edilseydi. Lafta Akmeşe'yi seviyoruz diyenler olabilir. Siz şunu sorun, 'Laf güzelde biz bu sevginin neyini gördük?' Akmeşemize 2 tane park yaptık. Yollarımızın asfaltımızı, parkemizi yaptık. Okulumuza destek verdik. Çocuklarımıza destek veriyoruz. Elimizden geleni esirgemiyoruz. Akmeşemiz bu dönemde Akmeşe oluyor. Yakında bu caddelerde ki binaların cephelerine de geleceğiz. Burada öncelikle siz yaşıyorsunuz, sizlerin en güzel yerlerde yaşamanız için yapıyoruz. Biz Akmeşe'yi turizme hazırlıyoruz" dedi. Kadınlara satış yapmaları konusunda imkan sağlayacaklarını da söyleyen Doğan, "Memleketimizde artık para konusunda çok büyük sıkıntılarımız olmuyor. On yıl önce, IMF'ye borçtan bahsediyorduk. 2002 öncesinde hastanelerin durumunu hatırlayın. Gene her şey dört dörtlük değil ama o zamanla bu zaman arasında dağlar kadar fark var. IMF'ye borcu ödedik şimdi onlar bizden borç istiyor. Bu paralar nereden geldi? 'Bizde yapacaktık ama para yoktu' diyorlar. Bize havadan mı yağdı. Değişen ne? Haramı, helali bilen, hortumculara hortumlatmayan yöneticileri getirdi. Bakın ne güzellikleri yaşıyoruz. Size daha güzellere layıksınız. Biz sizlerin emrinizdeyiz. İzmit Belediyesi 2014'ten itibaren köylere de hizmet verecek. Eğer biz samimi oluyorsak yaptığımız hatalar da mazur görülür. Biz yeter ki birliğimiz beraberliğimizi bozmayalım. Biz Türk milletiyiz. Biz İzmit Belediyesi olarak herkesin belediye başkanı olarak çalıştık. Siyaset dediğin hizmet etme yoludur. Meydanımız çok güzel oldu ama hep birlikte daha güzel hizmetleri yapacağız" şeklinde konuştu. İzmit Kaymakamı Osman Kaymak ise, tarihi çeşmenin onarılmasının meydanın açılmasının takdir edilecek hizmetler olduğunu söyleyerek, "Bu insanlara değer vermenin bir sonucu. Başkanımızı tebrik ediyorum. İnsanlar hizmetleriyle yaşarlar. Köyler mahalleye dönüştürüldü. Bununla alakalı tereddütler var. Burada en güzel örneğini görüyorum. İzmit Belediye başkanımız merkezin köylerinden ayırmıyor. Bu güzel hizmetlerin yapılması sizlerin takdirine bağlı. Burada bulunmanız sizlerin takdirine bağlı" dedi.

Konuşmalar sonrasında Cumhuriyet Mahallesi kadınlar adına Kadriye Karanlık, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan'a teşekkür çiçeği takdim etti. Programın devamında meydanın ve ışık çeşmesinin açılış törenine geçildi. Açılış sonrası vatandaşlara aşure ikram edildi. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İzmit Akmeşe'de 2 Asırlık Çeşme Restore Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement