Aksaray Üniversitesi (ASÜ) ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi (KOSGEB) işbirliğinde düzenlenen girişimcilik eğitimlerine katılan 694 öğrenci, düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.
Aksaray Valisi Selami Altınok, ünversitenin konferans salonunda düzenlenen törende, önceki yıllarda üniversite deyince akla, devlette memur olup vatandaşa kamu hizmeti sunulacağının geldiğini ancak artık bu anlayışın kabul görmediğini belirtti.
Türkiye'de üniversite sayısının 170'e ulaştığını, bu nedenle üniversiteyi okuyanların, devlette "beyaz yakalı kamu görevlisi" olabilme mantığını gütme şansı kalmadığını ifade eden Altınok, şunları kaydetti:
"Üniversite okumak bize farklı açılımları yaratmak zorunda... Kendimizi ona hazırlamak zorundayız. En iyi, en kaliteli olabilme noktasında mücadele vereceğiz. Üniversitemiz ve KOSGEB ortaklaşa düzenlediği bu programda 700'e yakın öğrencinin eğitim alması çok önemli. Genç kardeşlerimizin aldıkları bu eğitimlerle Türkiye'de yatırımcıyı teşvik eden yatırımcının önünü açmak isteyen KOSGEB'in sunduğu hibe ve diğer imkanlardan yararlandığında bu sertifikanın değerini daha iyi anlayacağını düşünüyorum."
"7 bin 300'e yakın girişimciye 97 milyon lira destek"
KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan ise 694 üniversite öğrencisi girişimci adayının, gerekli eğitimleri almasının bir rekor olduğunu, Aksaray'ın bir okul gibi girişimci yetiştirerek üzerine düşeni yaptığını söyledi.
Türkiye'de son 3 yılda 130 bin kişinin girişimcilik eğitimi aldığını vurgulan Kaplan, "Eğitimi tamamlayarak işini kuran girişimcilere bir iş planı hazırlamaları şartıyla 30 bin liraya kadar hibe 70 bin liraya kadar sıfır faizli ilk 2 yılı ödemesiz, 4 yıl vadeyle geri ödemeli destek sağlıyoruz. 2010 yılından bugüne kadar 7 bin 300'e yakın girişimciye 97 milyon lira destek sağladık" dedi.
Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar ise hangi fakülteden olursa olsun her öğrencinin girişimcilik eğitim almasını kararlaştırdıklarını, bu kapsamda 2012–2013 eğitim öğretim döneminde girişimcilik dersini bütün bölümlerde okutmaya başladıklarını belirtti. Türkiye'nin büyüme çabalarına katkı vermek istediklerini anlatan Acar, gençlerin girişimci ruhu açıldıkça sunulan imkanlardan daha iyi faydalanacaklarını vurguladı.
Konuşmaların ardından eğitimlerde dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol üyelerince verildi. - Aksaray
Son Dakika › Yerel › Aksaray'da 694 Öğrenci Girişimcilik İçin İlk Adımı Attı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?