Aksaz'da Sessiz Devir Teslim Töreni - Son Dakika
Yerel

Aksaz'da Sessiz Devir Teslim Töreni

Aksaz\'da Sessiz Devir Teslim Töreni

Aksaz Deniz Üs Komutanlığı'nda görev devir teslimi töreni gerçekleşti.30 Ağustos tarihinde Tuğamiralliğe terfi edecek yeni Komutan Deniz Kurmay Kıdemli Albay Gökhan Polat görevi YAŞ kararları sonrası emekli edilen Deniz Kıdemli Albay Levent...

19.08.2013 00:16

Aksaz Deniz Üs Komutanlığı'nda görev devir teslimi töreni gerçekleşti. 30 Ağustos tarihinde Tuğamiralliğe terfi edecek yeni Komutan Deniz Kurmay Kıdemli Albay Gökhan Polat görevi YAŞ kararları sonrası emekli edilen Deniz Kıdemli Albay Levent Ateş'ten devralarak, Aksaz Deniz Üssünün yeni Komutanı oldu.

Tutuklu bulunan Aksaz Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Şafak Yürekli, balyoz davasından dolayı yaklaşık 2 yıl önce tutuklanmış ve yargılama sonucu 18 yıl hapse mahkum olmuştu. Davası halen Yargıtay aşamasında olan Yürekli'nin 1 yıl daha rütbe bekleme süresi olması nedeni ile bu yıl ki YAŞ kararları sonrasında Dz. K. K. Kojistik Başkan Yardımcılığına ataması yapıldı.

Şafak Yürekli'nin halen tutuklu olması nedeni ile Aksaz Deniz Üs Komutanlığı görev devir teslimi, bu görevi yaklaşık 2 yıldır vekaleten yürüten Deniz. Kıdemli Albay Levent Ateş ile bu yıl 30 Ağustus 2013 tarihinden geçerli olmak üzere Tuğamiralliğe terfi eden Deniz. Kurmay Kıdemli Albay Gökhan Polat arasında yapıldı.

15 Ağustos günü yapılan devir teslimde, Tuğamiral Yürekli'nin halen tutuklu bulunması nedeni ile, protokol töreni yapılmadı. Komutanlar sade bir tören ve brifing ile görev devir teslimi yaptı. Görevi teslim eden Albay Levent Ateş kadrosuzluk nedeni ile emekliye ayrıldı.

Öte yandan, Tuğamiral Şafak Yürekli'nin bölgeden ayrılıyor olması nedeni ile Milli Merkez Marmaris Komitesi üyeleri ile Vardiya Bizde Platformu üyeleri Tuğamiral Şafak Yürekli'nin eşi Müge Yürekli'ye bir veda yemeği düzenlediler. Gecede duygularını dile getiren Müge Yürekli, eşinin tutuklanması sonrasında Marmaris'te gördüğü ilgiyi hiçbir zaman unutmasının mümkün olmayacağının altını çizerken, ileride Marmaris'e yerleşmeyi planladıklarını sözlerine ekledi. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aksaz'da Sessiz Devir Teslim Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement