Akü'de 'Muhibbân' Konseri Düzenlenecek - Son Dakika
Yerel

Akü'de 'Muhibbân' Konseri Düzenlenecek

Akü\'de \'Muhibbân\' Konseri Düzenlenecek

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Devlet Konservatuarı öğretim görevlileri Ömer Bildik ve Burak Kaynarca tarafından, Hz. Mevlânâ'nın 740. Vuslat Yıldönümü münâsebetiyle 17 Aralık’ta ‘Muhibbân’ isimli konser düzenleneceği belirtildi.

13.12.2013 16:20

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Devlet Konservatuarı öğretim görevlileri Ömer Bildik ve Burak Kaynarca tarafından, Hz. Mevlana'nın 740. Vuslat Yıldönümü münasebetiyle 17 Aralık'ta 'Muhibban' isimli konser düzenleneceği belirtildi.

Afyon Lisesi yanındaki Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenencek konser ile ilgili AKÜ'den yapılan yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"'Bizim ölümümüz ebedi bir düğündür' diyen Hz. Mevlana'nın vefat ettiği gün 'Şeb-i Arus" yani düğün gecesi' olarak nitelendirilmiştir. Hz. Mevlana'nın Hakk'a yürüyüşünün ardından oğlu Sultan Veled ve torunu Ulu Arif Çelebi tarafından temelleri atılan Mevlevilik, yüzyıllar boyunca olgunlaşarak toplumların dini, sosyal, kültürel, sanatsal ve ahlaki yönden gelişmesine çok önemli katkılar sağlamış bir müessesedir. Kuruluşundan 1925 yılındaki tekke ve zaviyelerin kapatılmasına kadarki geçen süre içerisinde devrin adeta güzel sanatlar akademileri diyebileceğimiz Mevlevihanelerde yapılan müsiki eğitimi de Mevleviler tarafından mukaddes bir ilim olarak kabul edilerek üst düzeyde ele alınmıştır. Türk Müziği'nin en ciddi, en sanatlı ve en büyük formu olan Mevlevi Ayinleri'nden bazı bölümlerin de seslendirileceği 'Muhibban Konseri', ücretsiz olup, tüm Afyonkarahisarlılara açıktır." - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Akü'de 'Muhibbân' Konseri Düzenlenecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement