Alaca'da Kar Yağışı - Son Dakika
Yerel

Alaca'da Kar Yağışı

Alaca\'da Kar Yağışı

Çorum'un Alaca ilçesinde sabah erken saatlerde başlayan kar yağışı, ilçenin üzerine beyaz bir örtü gibi kapladı.

10.01.2012 18:11

Çorum'un Alaca ilçesinde sabah erken saatlerde başlayan kar yağışı, ilçenin üzerine beyaz bir örtü gibi kapladı.

Alaca ilçesi etkisi altına alan kar yağışı trafikte yaşanabilecek olumsuzluklara karşın yetkililer sürücülere dikkatli olmaları yönünde uyarılarda bulundu. Uzun bir süredir yağışın olmadığı Alaca'da sürücüler ise bu ani kar yağışına hazırlıksız yakalandılar. Havaların soğumasıyla birlikte araçlarına kış bakımı yaptıran birçok sürücü olmasına rağmen sabahın erken saatlerinde beyaza bürünen Alaca'da sürücüler tekerlerini değiştirmek ya da zincir takmak durumunda kaldı.

Kar yağışına en çok çocuklar sevindi. Okullarda ders gören çocuklar teneffüslerde dışarı çıkarak kar topu oynadı. İlçe merkezinde yaklaşık 5 santimetreye ulaşan kar kalınlığı, yüksek kesimlerde ise 15 santimetreye kadar ulaştı.

Alaca ve çevresinde karla mücadele çalışmaları devam ediyor. Trafikte her hangi bir olumsuzluğun yaşanmaması için İl Özel İdaresi ve Belediye temizlik ekiplerince sürekli olarak temizlik çalışması yapılıyor.

Şehir merkezinde belediye ekipleri temizlik işlemlerini belirli noktalarda sürdürürken, karayollarında da il özel idaresine bağlı ekipler yaptıkları tuzlama ve temizlik çalışmaları ile yollarda kapanma yada buzlanma yaşanmaması için erken müdahale de bulunuyorlar. - ÇORUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Alaca'da Kar Yağışı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement