Çorum Alaca'da Seçim Gerginliği - Son Dakika
Yerel

Çorum Alaca'da Seçim Gerginliği

Çorum Alaca\'da Seçim Gerginliği

Çorum'un Alaca ilçesinde dün gece yarısı bir grubun Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan adayı Muhammet Esat Eyvaz'ın evinin önünde taşkınlık yaptığı ve tacizlere yeltendiği bildirildi.

30.03.2014 18:03  Güncelleme: 18:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çorum'un Alaca ilçesinde dün gece yarısı bir grubun, Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan adayı Muhammet Esat Eyvaz'ın evinin önünde taşkınlık yaptığı ve çeşitli tacizlere yeltendiği bildirildi.

BELEDİYE BAŞKANININ EVİNİN ÖNÜNDE TAŞKINLIK

Gece yarısı Eyvaz'ın evinin olduğu Albayrak Sokağı'nda içinde dört kişinin bulunduğu Yozgat plakalı bir aracın uzun süre beklediği, ardından söz konusu araçla irtibatlı başka araçların da sokağa gelmesiyle kalabalıklaşan grubun belediye başkanının evinin önünde uzun süre taşkınlık yaptığı kaydedildi.

"PAVYONCUYUM BEN, BENİMLE BAŞ EDEMEZSİNİZ"

Gruptan bir kişinin "Burada ikinci kez AK Parti'ye belediye vermeyeceğiz. Kazansa bile buna müsaade etmeyeceğiz. Pavyoncuyum ben, benimle baş edemezsiniz" diyerek tehditte bulunduğu, küfürler ettiği ve kendisiyle birlikte hareket eden grupla evin önünden ayrılmakta direndiği bildirildi.

Bir müddet sonra olay yerine gelen emniyet mensupları, grubu evin önünden uzaklaştırmada zorlandı. Polisin ikna çabaları sonucu sokaktan ayrılan grubun daha sonra Cumhuriyet Meydanı'nda başka partililere sataştığı, bir kişiyi kaşından yaraladığı ve çeşitli mahallelerde taşkınlıklarını sürdürdüğü kaydedildi.

Bu arada Çorum emniyetinden Alaca'ya takviye ekiplerin gittiği ve Eyvaz'ın evinin etrafında polisin önlem aldığı bildirildi.

MHP'DEN 'BİZİMLE ALAKASI YOK' AÇIKLAMASI

MHP Alaca Belediye Başkan adayı Fuat İstanbullu, yaptığı açıklamada, dün gece yaşanan hadiselerin kendileriyle bir alakasının olmadığını iddia ederek, "Bunların MHP ile bir ilgisi yok. Şu an İlçe Başkanımla birlikteyim, bizimle alakalı olmadığını söylüyor" dedi.

Alaca Belediye Başkanı Muhammet Esat Eyvaz ise "Biz bu kişilerin kimlerle irtibatlı olduklarını çok iyi biliyoruz. Sandığı hazmedemeyen mihraklar, gece yarısı çocuklar uyurken bir belediye başkanının evinin önüne gelerek terör estiribiliyorlar, bu denli pervasızlaşıyorlar" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çorum Alaca'da Seçim Gerginliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement