Alanya'da Kutlu Doğum Haftası - Son Dakika
Yerel

Alanya'da Kutlu Doğum Haftası

Alanya Müftülüğü tarafından Kutlu Doğum Haftası programı çerçevesinde etkinlikler yapıldı.

20.04.2014 17:52

Alanya Müftülüğü tarafından Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla program düzenlendi.

İskele Meydanı'ndaki programda, Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından, Alanya İlçe Müftülüğü Musiki Korosu tarafından Türk Tasavvuf Musikisi Konseri verildi.

Etkinlikte ayrıca, Prof. Dr. Adem Apak tarafından Kutlu Doğum sohbeti yapılırken, Isparta Mehteran takımı gösterisi sunuldu.

Programın yapıldığı alanda stant açan dernekler tarafından vatandaşlara İslamiyet konulu kitaplar dağıttılar.

İlçe Müftüsü Mustafa Topal, gazeteciler yaptığı açıklamada, Hz. Muhammed'in doğumunun 1143. yıl dönümünü içine alan Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla biraraya geldiklerini söyledi.

Bu haftada peygamber sevgisini paylaştıklarını ve peygamber sevgisiyle kaynaştıklarını dile getiren Topal, şöyle konuştu:

"Sadece Alanya yerlileri ile değil, aynı zamanda Alanya'da yaşayan ve yaklaşık 30 bini bulan dünyanın çeşitli ülkelerinden Alanya'ya yerleşmiş 'Yeni Alanyalı' komşularımızla birlikteyiz. Hep birlikte peygamberimizin sevgi, hoşgörü, bütünlük ve kardeşlik olgusuyla yaşıyoruz. Yeni komşularımızla mutluyuz. Bu birlikteliğimiz, müsamahamız genişçe tüm dünyevi duyguları bir kenara bırakarak kardeşçe paylaşma duygularımız dünyaya örnek olur ve insanlık da bunu örnek alarak kendilerinin de şikayetçi olduğu çekişmelere son verir."

Müftülük olarak 20 bin civarında kitap dağıttıklarını dile getiren Topal, yabancılara da yaklaşık 3 bin civarında yabancı dillerde kitap verdiklerini kaydetti.

Rus Dili Konuşanlar İşbirliği ve Dayanışma Derneği (ARDİD) Başkanı Anjelika Anzhela ise, etkinliği dernek üyeleriyle birlikte ziyaret ettiklerini ifade etti.

Bugünü kendi inançları gereği Paskalya Bayramı olarak kutladıklarını dile getiren Anzhela, "Ayinimizin ardından buraya geldik. Dünya Müslümanları için Hz. Muhammed'in doğum günü müthiş bir gün. Hz. İsa'nın dirilişiyle aynı güne denk gelmesi benim için önemli ve güzel bir şey. Alanya'da şunu görüyoruz ki iki din müthiş bir günü kutluyor. Alanya'da yabancıların ne kadar mutlu olduklarını ve dini ibadetlerini rahatlıkla yaptıklarını da görüyoruz" diye konuştu. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Alanya'da Kutlu Doğum Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement