Aliağa ilçesinde mahallelerine doğalgaz alt yapısının gelmemesine tepki gösteren bir grup vatandaş eylem yaptı.
Yeni Mahalle Cengiz Topel Caddesi'nde bulunan semt pazarının önünde toplanan vatandaşlar, "Yeni Mahalle hakkı olan doğalgazı istiyor" yazılı pankart açtı.
Grup adına basın açıklaması yapan Yeni Mahalle Muhtarı Mehmet Balcı, mahalle sakini vatandaşların doğalgazın evlerine gelmesi için başvurmadıkları yer kalmadığını, vatandaşlardan toplanan 750 talep yazısını ilgili birimlere göndermelerine rağmen bir sonuç alamadıklarını savundu.
Yeni Mahalle'de halen bin 200 dairelik bir doğalgaz abonesi potansiyeli olduğunu iddia eden Balcı, "Bu konuda bir adım atılmazsa bir sonraki eylemimizi İzmirgaz'ın önünde yapacağız" dedi.
Mahalle sakinlerinden Bekir Uysal da katı yakıt çilesinden artık kurtulmak istediklerini ifade ederek, bir an önce doğalgaza kavuşmak istediklerini söyledi.
Grup, açıklamanın ardından dağıldı.
Muhabir: Mustafa Yıldırım
Yayıncı: Ufuk Kırabalı - İZMİR
Son Dakika › Yerel › Aliağa'da 'Doğalgaz İstiyoruz' Eylemi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.