Aliağa'da İlköğretim Haftası Başladı - Son Dakika
Yerel

Aliağa'da İlköğretim Haftası Başladı

Aliağa\'da İlköğretim Haftası Başladı

Aliağa'da 2012-2013 eğitim öğretim yılı ilköğretim haftası düzenlenen törenlerle açıldı.

17.09.2012 18:10

Aliağa'da 2012-2013 eğitim öğretim yılı ilköğretim haftası düzenlenen törenlerle açıldı. İlköğretim haftası nedeniyle Aliağa Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törene Aliağa Kaymakamı İbrahim Keklik, Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Yakup Tatlıcı, AK Parti Aliağa İlçe Başkanı Kazım Ulaş, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Aliağa İlçe Başkanı Abdürrehim Aydemir, okul müdürleri, öğrenciler katıldı.

Atatürk Anıtı'na çelenk konulup saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından sona eren törende konuşan Aliağa Kaymakamı İbrahim Keklik, yeni eğitim öğretim yılının ilçe ve ülkeye hayırlı olmasını temenni etti.

Keklik, ülkede olduğu gibi Aliağa'da da eğitim öğretimde sıkıntıların olabileceğini, el birliği ile bu sorunların çözüleceğini söyledi. Gelecek yıllarda bireysel başarının ön planda tutulduğu, mesleki eğitim veren okulların biraz daha ön plana çıkacağını belirten Keklik, "Çocuklarımızın hayata hazırlanmasında bu okulların çok önemli bir yeri olacaktır. Geleceğimizi emanet edeceğimiz yarınların teminatı çocuklarımızın eğitimi her şeyden önemlidir" dedi.

İlköğretim haftası nedeniyle düzenlenen programda konuşma yapan Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Yakup Tatlıcı da, yeni eğitim öğretim yılına dair bilgiler verdi. Tatlıcı, "Anaokulu, ilkokul, ortaokul, ortaöğretim kurumları 52, kurum sayısı 3, özel eğitim kurum sayısı 29'dur. Toplamda 84 okul ve kurumla ilçemize hizmet vermek için son gücümüzle çalışacağız. Resmi okullarımızda 858 norma karşılık 692 öğretmenimiz mevcut olup, eksik öğretmenimiz ücretli ve kadrolu öğretmenlerle karşılanmıştır. Bu öğretmen kadrom yaklaşık 13 bin 500 öğrenciye hizmet üretecektir" dedi.

Her yenilik ve değişimde oluşacak sıkıntıların iyi bir planlama ile aşılacağını belirten Tatlıcı, ilçede yapılan planlama ile ciddi sıkıntılar yaşamayacaklarını söyledi. Velilerin desteklerini ve güvenlerini her zaman yanlarında gördüklerini söyleyen Tatlıcı, şunları söyledi: "Bizlerde üzerimize düşen görevleri yerine getirerek ilçemizi İzmir ve ülke genelinde hal ettikleri yerlere taşıdık. SBS deki başarılarımızı tekrarladık, bu yıl LYS sınavları sonucunda yapılan yerleştirmelerle ülke içinde ve uluslararası camiada kabul görmüş bir çok üniversiteye öğrencimiz yerleşti. Lütfen okullarımızda kazananlar listesine bir göz atın. Bu manada emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Bize güven ve desteğin sürmesini istirham ediyorum. Birlikte aşamayacağımız hiçbir engel yoktur." - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aliağa'da İlköğretim Haftası Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement