Almanlar Altınay'a Hayran Kaldı - Son Dakika
Yerel

Almanlar Altınay'a Hayran Kaldı

Almanlar Altınay\'a Hayran Kaldı

Almanya'nın Köln Üniversitesi'nden gelen 20 kişilik bir heyet, Altınay Yardım Birimi'nin çalışmalarını inceledi.

27.09.2013 17:03

Almanya'nın Köln Üniversitesi'nden gelen 20 kişilik bir heyet, Altınay Yardım Birimi'nin çalışmalarını inceledi. Altınay faaliyetlerinin, sosyal sorumluluk projeleri kapsamında örnek oluşturduğunu dile getiren heyet, yardımların ihtiyaç sahiplerine nasıl ulaştığı hakkında, Sosyal Yardım İşleri Müdürü Mehmet Kangırtay ve Altınay Yardım Birimi Sorumlusu Gülten Hitay tarafından bilgi aldı.

Altındağ Belediyesi çatısı altında hizmet veren Altınay'ın, ihtiyaç sahiplerini belirlerken izlediği yol, öğretim üyeleri tarafından beğeni topladı. Yardımların ayrıntılı incelemeler sonucu yapıldığını öğrenen akademisyenler, ülkelerinde gerek görülen noktalarda bu yöntemin uygulanabileceğini söyledi. Alman öğrencilerin, Altınay'ın çalışma sistemi hakkında sık sık not alması da dikkat çekti.

ENGELLİLERE YAPILAN YARDIMLAR İLGİLERİNİ ÇEKTİ

İnsan Bilimleri Fakültesi'nden gelen aralarında profesör, doçent ve öğrencilerin de bulunduğu heyet, okul yardımlarının önemine de değindi. Bu yardımların eğitime verilen desteği ortaya koyduğunu ifade eden Alman heyet, engelli vatandaşlara yapılan yardımları da göz ardı etmedi. Öğretim üyeleri, özürlü aracı, ortopedik yatak, koltuk değneği ve aylık bez yardımlarının önemine değindi.

GÜNEŞEVLER KADIN EĞİTİM MERKEZİ DE GEZİLDİ

Altınay Yardım Birimi'nin ardından Alman heyet, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Cengiz Keskin eşliğinde, Güneşevler Kadın Eğitim Kültür Merkezi'ne geçti. Kadınlara yönelik çalışmalar hakkında bilgi alan heyet, sosyal projelere verdiği değerden ötürü Altındağ Belediyesi'ni tebrik etti. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Almanlar Altınay'a Hayran Kaldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement