Alo 110, Ödemiş'te 113 Yangına Koştu - Son Dakika
Yerel

Alo 110, Ödemiş'te 113 Yangına Koştu

Alo 110, Ödemiş\'te 113 Yangına Koştu

Ödemiş Belediyesi İtfaiye ekiplerinin 2011 yılı itibariyle 113 yangın olayına müdahale ettiği bildirildi.

13.01.2012 14:33

Ödemiş Belediyesi İtfaiye ekiplerinin 2011 yılı itibariyle 113 yangın olayına müdahale ettiği bildirildi.

Ödemiş Belediyesi itfaiye memuru Bahadır Şenduran, geçtiğimiz yıl ilçede çıkan yangınlarda 3 vatandaşın hayatını kaybettiğini belirterek şu bilgileri verdi:

"İlçemizde 19 adet trafik kazsına ekiplerimiz tarafından kurtarma operasyonu düzenlenmiş olup 2011 yıllı içerisinde 20 adet hayvan kurtarma operasyonu gerçekleştirilmiştir. İtfaiyemiz tarafından ilçemizde bulunan kamu kurum ve kuruluşlarına Milli Eğitim bakanlığına bağlı olarak okullara ücretsiz baca temizliği hizmeti verilmiştir."

Ödemiş İtfaiye Müdürlüğü'nün bir İtfaiye amiri, 3 itfaiye grup sorumlusu 20 itfaiye eri, 11 destek personeliyle Ödemişli vatandaşların hizmetinde olduklarını belirten Şenduran yangın çıkış nedenleriyle ilgili olarak bilgi verdi.

Şenduran "Yangınların çıkış nedenleri arasında genellikle elektrik tesisleri, yanlış kurulan sobalar ve çeşitli tedbirsizlikler yer alıyor. Her evde elektrik kaçaklarını engellemek için kaçak akım rölesi takılmalıdır. Bu röle evin sigortasıdır. Bacaların periyodik bakımlarına dikkat edilmelidir. Evlerde ki sobaların bacalarıyla boru mesafesi uzun olmalıdır. Evden çıkmadan önce mutlaka prizler kontrol edilerek Küçük ev aletlerinin fişleri prizden çekilmelidir. Telefon şarj aletleri kesinlikle boş olarak prize takılı kalmamalıdır. 2010 yıllında Ödemiş'te şarj aleti nedeniyle 3 adet yangına müdahale ettik" diye konuştu.

Şenduran, bacaların etrafına gömme dolap yapılmasının tehlikeli olduğunu belirtirken bacaların çıkış yerleri olan çatı katlarındaki gereksiz eşyaların bulundurulmamaları konusunda vatandaşları dikkatli olmaya çağırdı.

Şenduran şöyle devam etti: "Kibrit çakmak gibi yanıcı maddeleri çocukların ulaşamayacağı yerlerde bulundurulmalı. Ev eşyalarınızı bacaların bitişiğine yerleştirmemeli. Evlerde mutlaka 2 kilogramlık yangın tüpleri bulundurulmalı ve sık sık denetimleri yapılmalı. İtfaiye ekiplerimiz olaylara haber alır almaz ulaşmak için yola çıkıyor. Bu konuda vatandaşlarımızdan da destek ve anlayış bekliyoruz."

(AG-AH-)

13.01.2012 14: 13 TSİ

NNNN - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Alo 110, Ödemiş'te 113 Yangına Koştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement