Altınova'ya İlkokul, Ortaokul ve Anasınıfı Yapılacak - Son Dakika
Yerel

Altınova'ya İlkokul, Ortaokul ve Anasınıfı Yapılacak

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Altınova'ya 24 derslikli bir ortaokul, 24 derslikli bir ilkokul ve 8 derslikli anasınıfı yapılacağını bildirdi.

21.05.2015 12:34

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Altınova'ya 24 derslikli bir ortaokul, 24 derslikli bir ilkokul ve 8 derslikli anasınıfı yapılacağını bildirdi.

Kepez Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Başkan Tütüncü, Altınova Ruhi Sunar İlkokulu'nu ziyaret etti. Sınıfları gezen ve öğrencilerle bir araya gelen Tütüncü, öğrencilere okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla değerler eğitimiyle ilgili kitaplar hediye etti. Öğrencilerin mevcut binanın yetersiz kaldığını ifade etmeleri ve yeni bina istemeleri üzerine Tütüncü, Ruhi Sunar İlkokulu'nun 30 yıllık bir okul olduğunu belirtti.

Altınova'nın 30 yıldır imar planı olmadığı için bölgeye yeni bir okul yapılmadığını anlatan Tütüncü, şöyle konuştu:

"6,5 dönümden oluşan okul alanının imar planlarını tamamladık. Okulların yapılması için Milli Eğitim Bakanlığına 6 ay önce müracaatımızı yaptık. Önümüzdeki günlerde okulların ödeneğinin çıkacağı bize bildirildi. Ruhi Sunar İlkokulunun bahçesindeki 6,5 dönümlük arsaya 24 derslikli bir ortaokul, 24 derslikli bir ilkokul ve 8 derslikli anasınıfı yapılacak."

Tütüncü, okul binasının yanı sıra bölgeye bir spor salonu inşa edeceklerini bildirdi.

Okul Müdürü Ali Koç da eğitime hizmetlerinden ve ziyaretinden dolayı Hakan Tütüncü'ye plaket verdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Altınova'ya İlkokul, Ortaokul ve Anasınıfı Yapılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement