Ana Baba Okulu Seminer Programı - Son Dakika
Yerel

Ana Baba Okulu Seminer Programı

Ana Baba Okulu Seminer Programı

Sakarya Fatih Eğitim Kurumları, öğrencilerini hayata daha iyi hazırlamak, mutlu ve başarılı bireyler yetiştirmek amacıyla velileri çocuk eğitimi konusunda bilinçlendiriyor.

24.12.2013 09:45

Sakarya Fatih Eğitim Kurumları, öğrencilerini hayata daha iyi hazırlamak, mutlu ve başarılı bireyler yetiştirmek amacıyla velileri çocuk eğitimi konusunda bilinçlendiriyor.

Seminerde konuşan İstanbul Ticaret Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ramazan Abacı, çocukların ailenin isteklerine göre yetiştirilebileceğini belirterek, çocukla iletişim halinde olunması gerektiğini söyledi.

Abacı, mimik ve işaretlerle iletişim kurmanın sakıncalı olduğunu savunarak, "Mesela, ev telefonu çalar, telefonu çocuk açar. Karşıdaki kişi çocuğa babasını sorar. Baba da eğer el ve mimik hareketleri ile evde olmadığını çocuğuna söylettirirse, çocuğuna yanlış davranış kazandırmış ve yalan söylemeye teşvik etmiş olursunuz" dedi.

Eğitimin sadece annelerin işi olmadığını, babaların da çocuklarının eğitimine ciddi katkıda bulunabileceğini vurgulayan Abacı, "Özellikle erkek çocuklar, kendilerine model seçer. Eğer baba ilgili ise çocuğunun seçeceği model kendisi olacaktır. Aksi takdirde kendilerinin onaylamayacağı birisini model olarak seçebilir" diye konuştu. - Sakarya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ana Baba Okulu Seminer Programı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement