Ankara Kültür Tiyatrosu Üç Oyun Sahneledi - Son Dakika
Yerel

Ankara Kültür Tiyatrosu Üç Oyun Sahneledi

Ankara Kültür Tiyatrosu Üç Oyun Sahneledi

Çorum'un Osmancık ilçesinde Ankara Kültür Tiyatrosu tarafından üç ayrı oyun tiyatro severler ile buluşturuldu.

06.12.2012 15:39  Güncelleme: 15:36

Çorum'un Osmancık ilçesinde Ankara Kültür Tiyatrosu tarafından üç ayrı oyun tiyatro severler ile buluşturuldu. Tiyatro oyunlarına öğrenciler ve tiyatro severler yoğun ilgi gösterdi.

Osmancık Belediyesi ve Eğitim Bir-Sen'in organizasyonu ile Osmancık'a gelen Ankara Kültür Tiyatrosu tarafından ilk ve ortaokul öğrencileri için "Baloncu Baba", lise öğrencileri için "Suçlu Kim" ve yetişkinler için Necip Fazıl Kısakürek'in yazdığı "Bir Adam Yaratmak" eseri sahnelendi.

Gündüz seansında sahnelenen oyunlara öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

Akşam seansında sahnelenen Necip Fazıl'ın yazdığı "Bir Adam Yaratmak" adlı oyunu ise Osmancık Kaymakamı İbrahim Küçük, Belediye Başkanı Bekir Yazıcı, Cumhuriyet Başsavcısı Yılmaz Zorlu, Emniyet Müdürü Murat Nebioğlu, Milli Eğitim Müdürü Fatih Üçok, Eğitim Bir-Sen İlçe Temsilcisi Mahmut Tökel, öğretmenler ve çok sayıda vatandaş izledi.

Yönetmenliğini Mümtaz Karaöz'ün, teknik koordinatörlüğünü Ertan Tozkan'ın üstlendiği oyun "ölümü ve yaşamı" sorgulayan bir yazarın hayatını konu alıyor. Oyunda tanınmış bir yazar olan Hüsrev Bey, yazdığı piyesin gazeteci olan arkadaşı tarafından gerçek hayatıyla bağdaştırarak yansıtılmasına tepki göstermektedir. Evine ziyarete gelen arkadaşına piyesi anlatmak isterken elindeki silah ateş alır ve yanında çalışan Selma'nın ölümüne sebep olur. Bu olaydan sonra hayatı değişen Hüsrev Bey kendisini incir ağacına asan babasını konu alarak yazdığı "Ölüm Korkusu" adlı piyesi kendisinin yaşadığını fark eder. Ölüm ve yaşamı sorgulamaya başlayan Hüsrev Bey, ruh hastalıkları hastanesinin sahibi olan başka bir arkadaşı tarafından kliniğe yatırılmak istenir. Oyunun kahramanı bu sefer de arkadaşlık ilişkilerini sorgulamaya başlar.

İki perdelik tiyatro, oyunun başkahramanı Hüsrev Bey'in deli gömleğini giyerek devlet tabipleri tarafından götürülmesi ile sona erer.

Oyunda Ankara Kültür Tiyatrosu sanatçılarından Arslan Şahin, Yeşim Taşkın, Nesrin Uçak, Yasemin Turan, Arif Sula, Mehmet Tocan, Reşat Erozan, Ertuğrul Yemenoğlu, Erkan Kocaman ve Bekir Annıak rol aldı.

Tiyatro sonrasında Yönetmen Mümtaz Karaöz'e çiçek veren Belediye Başkanı Bekir Yazıcı; "Büyük yazar, büyük şair üstat Necip Fazıl'ın bir eserini arkadaşlar bize takdim etti. Oyun hayatı anlamlandıran ölümün yansıması. Hayatı anlamlandırmak için ölümü bilmek lazım. Her ikisini de anlamlandırmak için onu yaratanı bilmek ve onu yaratanın ölçülerine uygun yaşamak lazım. Yaşanmasa bu fikir çilesi insanları ıstıraptan ıstıraba koşturur. Bu güzel oyunu sahneleyen sanatçı arkadaşlarımıza, buna vesile olan Eğitim Bir-Sen'e ve izleyerek bu oyunu güzelleştiren hemşehrilerimize teşekkür ediyoruz." dedi. - ÇORUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ankara Kültür Tiyatrosu Üç Oyun Sahneledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement