Antalya Büyükşehir Meclis Toplantısı - Son Dakika
Yerel

Antalya Büyükşehir Meclis Toplantısı

Antalya Büyükşehir Meclis Toplantısı

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin Haziran ayı meclis toplantısı Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın başkanlığında gerçekleştirildi.

13.06.2013 18:57

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin Haziran ayı meclis toplantısı Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın başkanlığında gerçekleştirildi. Meclis toplantısında AK Parti ve MHP arasında, tartışma yaşandı. Aksu'da ağaçlandırılacak alandan konut alanına dönüştürülmesine ilişkin imar planı değişikliğine, AK Parti kabul yönünde oy verirken, CHP ve MHP değişikliğe ret oyu verdi. Bunun üzerine AK Parti Grup Sözcüsü Murtaza Tamyürek, Aksu Belediyesi Meclisi'nde de yer alan MHP'li meclis üyeleri İsmail Danacı ve Ramazan Ateş'e dönerek, "Siz neye hayır oyu verdiğinizin farkında mısınız" diye sordu. CHP'li meclis üyesi Hasan Gürsel Karabayır, ağaçların kesilmesine protestoyla başlayan eylemlere göndermede bulunarak, "Gezi'den korkmuşlardır" diye konuştu. MHP Grup Sözcüsü Mustafa Reşat Oktay ise Tamyürek'e tepki göstererek, "Meclis üyelerime değil, grup sözcüsü olarak bana sorman gerekiyor. Ağaçlandırılacak yeni bir alan gösterilmediği için bu değişiklik doğru değil. Zaten mahkemen döner. Bu nedenle değişiklik talebine hayır dedik" diye konuştu.

Kararın oylanmasının ardından ise, MHP'li meclis üyesi İsmail Danacı, kararını değiştirmek ve grup kararı dışında oy kullanmak istediğini açıkladı. Ancak gündem maddesinin karara bağlanması nedeniyle, Danacı'nın bu talebi kabul edilmedi. Meclis toplantısında, Sarısu Mesire alanında bulunan 12 adet büfe, 1 çay bahçesi ve sosyal tesislerin 10 yıl süre ile ANET'e kiraya verilmesi AK Parti'nin ret oyuna karşı, CHP ve MHP'li meclis üyelerinin oylarıyla, oy çokluğuyla kabul edildi.

Meclis toplantısında Kepez ve Konyaaltı ilçelerinde bulunan iki mevcut okula ek bina yapılması için de oylama yapıldı. AK Parti grubu Konyaaltı ilçesinde bulunan iki okul için evet oyu verirken, CHP grubu Kepez ilçesinde bulunan iki okuldan birine ret oyu verdi, bir okula ise evet oyu verdi. Okul ek binası izni kısa süreli tartışmalara neden oldu. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Antalya Büyükşehir Meclis Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement