Antalya'da Ramazan Coşkusu - Son Dakika
Yerel

Antalya'da Ramazan Coşkusu

Antalya\'da Ramazan Coşkusu

Antalya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı'nın organize ettiği Ramazan ayının ilk iftarına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.ilk iftar sofrasında yaklaşık bin 500 kişi iftar yaptı.

21.07.2012 15:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı'nın organize ettiği Ramazan ayının ilk iftarına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

'Kapalı Yol' olarak bilinen Kazım Özalp Caddesi'nde Kışlahan önündeki meydanda kurulan

ilk iftar sofrasında yaklaşık bin 500 kişi iftar yaptı. Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Baki Çelik de iftarını vatandaşlarla birlikte açtı. Çelik, Antalya'nın Ramazan ayını tüm güzelliğiyle ve coşkuyla yaşaması için çeşitli etkinlikler düzenlediklerini belirterek, "Kentimizin farklı noktalarında iftar sofraları kuracağız, iftara yetişemeyen vatandaşlarımız için kumanyalar dağıtacağız. Ayrıca teravih namazı sonrasında camilerimizde lokma dağıtacağız. Geleneksel Ramazan şenliğimizle geleneksel Ramazan eğlencelerini en güzel şekilde halkımıza yaşatacağız" diye konuştu.

Ramazan ayı boyunca Kepez ilçesinde Santral ve Kepez Mahallesi Kapalı Pazar alanı, Varsak Kapalı Pazar alanı, Dokuma Mahallesi Kapalı Pazar alanı, Habipler Kapalı Pazar alanı, Çamlıbel Kanal Boyu Kapalı Pazar alanı, Aksu ilçesinde Expo Center önü, Konyaaltı ilçesinde Sigorta Kapalı Pazar alanı, Muratpaşa ilçesinde Portakal Çiçeği Kapalı Pazar alanı, Kapalı Yol Khan Otel önü, Yenigün Mahallesi Kapalı Pazar alanı, Güzeloba Kapalı Pazar alanı, Döşemealtı ilçesinde Yeniköy Kapalı Pazar alanında iftar sofraları kurulacağı, Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi önü, Otogar, Şarampol Kapalı Yol ve Doğu Garajı bölgesinde de her gün vatandaşlara kumanya dağıtılacağı bildirildi.

Ayrıca 15 bin kişiye de 60 camide lokma dağıtımı yapılacak. Sosyal Hizmetler uzmanları tarafından incelenerek gerçekten ihtiyacı olduğu tespit edilen 2 bin 750 kişiye de gıda paketi yardımı yapılacak. Bin 500 ihtiyaç sahibinin evine de her gün sıcak yemek götürülecek.

ÖZDEMİR ERDOĞAN'DAN MUHTEŞEM KONSER

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin gelenekselleştirdiği Ramazan Şenliği ise, Karaalioğlu Parkı'ndaki orta miradorda başladı. Direklerarası şenlikleriyle başlayan gösterilerin ardından ünlü müzisyen Özdemir Erdoğan sahneye çıktı. Özdemir Erdoğan, Türk sanat müziği, Türk halk müziği ve bestelerinden oluşan repartuvarı ile unutulmaz bir Ramazan akşamı yaşattı. Antalyalılar, Erdoğan'ın Sevdim Seni Bir Kere, İkinci Bahar, Pervane gibi şarkılarını sanatçıyla birlikte seslendirdi. Sahne performansı ile büyük beğeni toplayan Özdemir Erdoğan, ayakta alkışlandı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin geleneksel hale getirdiği Ramazan Şenliği, bu yıl da dopdolu etkinliklerle devam edecek. Geçen Ramazan'da olduğu gibi bu Ramazan'da da her cuma akşamı şair-yazar Sunay Akın, 'Mahya Işıkları' adlı tek kişilik gösterisiyle Antalyalılarla buluşacak. Ayrıca 4 Ağustos Cumartesi günü Eşref Vakti konseri, 11 Ağustos Cumartesi günü Karadenizliler Gecesi'nde Gizem Kara, 17 Ağustos Cuma günü Ümit Sayın konser verecek. Ayrıca tiyatro, dans gösterileri, fasıl, yöresel geceler, animasyon gösterileri, orta oyunları, geleneksel Ramazan eğlenceleri Antalyalılara nostalji yaşatacak. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Antalya'da Ramazan Coşkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement