Antalya Esnafı E-tebligat Konusunda Bilgilendirildi - Son Dakika
Yerel

Antalya Esnafı E-tebligat Konusunda Bilgilendirildi

Antalya esnafına, 1 Ocak 2016 tarihinde başlayacak olan "elektronik tebligat" dönemiyle ilgili bilgilendirme yapıldı.

09.12.2015 11:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya esnafına, 1 Ocak 2016 tarihinde başlayacak olan "elektronik tebligat" dönemiyle ilgili bilgilendirme yapıldı.

Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğinden (AESOB) yapılan yazılı açıklamaya göre, birlik konferans salonunda yapılan toplantıya, AESOB Başkan Vekili Adlıhan Dere, Antalya Vergi Dairesi Başkanı Halil Akça, Gelir İdaresi Grup Müdürü Cemal Akpunar, bazı vergi müdürleri, AESOB'a bağlı oda başkanları ve esnaf katıldı.

Elektronik tebligat dönemi hakkında bilgi veren Antalya Vergi Dairesi Mükellef Hakları ve İletişim Müdürü Orhan Zıngal, elektronik tebligat dönemiyle birlikte hizmet kalitesinin de artacağını söyledi. 1 Ocak 2016 tarihinde vergide elektronik tebligat döneminin başlayacağını vurgulayan Zıngal, bu tarihten itibaren Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği ile vergi dairelerince yapılacak tebligatların elektronik ortamda yapılması zorunluluğunun getirileceğinin altını çizdi.

Yeni yıldan itibaren vergi konusunda düzenlenecek her türlü evrakın elektronik ortamda tebliğ edileceğini belirten Zıngal, basit usul vergiye tabi esnaflar hariç, tüm gerçek usulde vergiye tabii olan esnaf ve sanatkarın en geç 31 Aralık 2015 tarihine kadar elektronik tebligat talep bildirimlerini doldurarak, bağlı bulundukları vergi dairelerine teslim etmek zorunda olduklarını bildirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Antalya Esnafı E-tebligat Konusunda Bilgilendirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement