Asiad İşadamlarını İhracata Yönlendiriyor - Son Dakika
Yerel

Asiad İşadamlarını İhracata Yönlendiriyor

Asiad İşadamlarını İhracata Yönlendiriyor

Mersin Akdeniz Sanayici ve İşadamları Derneği (Mersin ASİAD), işadamlarını ihracata yönlendirmek amacıyla Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi'nde bilgilendirme toplantısı düzenledi.

14.09.2013 13:59

Mersin Akdeniz Sanayici ve İşadamları Derneği (Mersin ASİAD), işadamlarını ihracata yönlendirmek amacıyla Mersin- Tarsus Organize Sanayi Bölgesi'nde bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) ve yurt dışı fuarları hakkında tanıtım yapılan programda, ASİAD'ın davetlisi olarak Mersin'e gelen ve çeşitli temaslarda bulunan TUSKON Evrensel Fuar A.Ş. Genel Müdürü Kerem Aydın işadamlarına bilgi verdi.

Program kapsamında Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetimi ile Mersin ASİAD Yönetim Kurulu üyeleri öğle yemeğinde bir araya geldi. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren MTSO Başkanı Şerafettin Aşut, ASİAD'ın ihracatın artırılmasına yönelik çalışmalarını çok başarılı bulduğunu belirterek, yerinde atılan adımların geleceğe yatırım için çok önemli olduğunu söyledi. Mersin ASİAD ve TUSKON faaliyetleri hakkında bilgi alan Aşut, ekonomik gelişmenin, yeni pazarlara ulaşılarak hızlanacağını dile getirdi. Mersin ASİAD Başkanı Emin Rıdvan Oğuz da ASİAD ve TUSKON işbirliğiyle, ihracata hız verdiklerini ifade ederek bu noktada yurt dışı fuar organizasyonlarının önemine işaret etti.

Görüşmenin ardından, MTOSB'de TUSKON Evrensel Yurt Dışı Fuar Organizasyonları hakkında bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Programa MTOSB Başkanı Sabri Tekli, ASİAD Başkanı Emin Rıdvan Oğuz ve çok sayıda işadamı katıldı. Aydın, programda yaptığı sunumda, TUSKON faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Aydın, Türk iş dünyasını başarıyla temsil eden TUSKON'un, 7 federasyon ve 202 derneği bir araya getirdiğini belirtti. Farklı hedefleri ortaya koyarak gerçekleştirebilecek güçte bir konfederasyon olduklarını ifade eden Aydın "TUSKON, Türk işadamlarını en iyi şekilde temsil etme ve faydalı olma gayreti içindedir. Yapılan çalışmalar neticesinde TUSKON şu anda Washington, Brüksel, Moskova ve Pekin'de ki temsilcilikleri ve 140 ülkedeki partner dernekleriyle faaliyetlerine başarıyla devam ediyor" dedi.

TUSKON'un kuruluş amacının Türk iş dünyasının uluslararası rekabette daha güçlü olması için işadamlarını yurt dışına açmak olduğunu vurgulayan Aydın, "Ekonomik krizlerin ve küresel dalgalanmaların etkisini en aza indirmek için risklerin dağıtılması gerekir. Bu da ancak hedef pazarların artırılması yani ihracatla gerçekleşecektir. TUSKON'un bütün program ve faaliyetlerinde ortaya koyduğu ortak amaç, mümkün olduğunca daha fazla işadamına ulaşarak, yurt dışıyla ticaret yapmalarını sağlamaktır" açıklamasında bulundu. Pazarların çeşitlendirilmesi konusuna değinen Aydın, şöyle devam etti: "2001 krizinde yurt içinde faaliyet gösteren firmalar büyük kayıplar yaşarken ihracatı fazla olan firmalar bu krizden daha az etkilendi. Sonraki yıllarda ihracatımızda önemli artışlar yaşandı. 2008 yılındaki küresel krizde ise ülkemizin pazar çeşitliliğinin artmasından dolayı etkilenme daha az hissedildi. Yani ne kadar farklı bölge ve ülkeye ihracat yapılıyorsa krizlerden etkilenme o kadar az olacaktır."

İşadamlarından, her zaman bir ülkeye daha ihracat yapmaları hedefini belirlemelerini isteyen Aydın, hedef pazarların artırılmasında işadamlarının yalnız hareket etmelerinden ziyade TUSKON gibi büyük avantajlar sunan sivil toplum kuruluşlarına katılmalarının daha faydalı olacağını belirtti. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Asiad İşadamlarını İhracata Yönlendiriyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement