Aşıklar Dilinden Kurtuluş Gecesi - Son Dakika
Yerel

Aşıklar Dilinden Kurtuluş Gecesi

Aşıklar Dilinden Kurtuluş Gecesi

Osmaniye'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 91.yıldönümü etkinlikleri kapsamında "Aşıklar Dilinden Kurtuluş Gecesi" düzenlendi.

04.01.2013 10:05

Osmaniye'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yıldönümü etkinlikleri kapsamında "Aşıklar Dilinden Kurtuluş Gecesi" düzenlendi. Geceye katılan konuklar unutulmaz bir gece yaşadı.

Çukurova Bölgesi'nin ünlü ozanları ve aşıkları, Ahmet Şekip Ersoy Kültür Merkezi'nde düzenlenen Aşıklar Dilinden Kurtuluş Gecesi programında birbirinden güzel eserleri seslendirdiler. Osmaniye Belediyesi ve Osmaniye Folklor Araştırma Derneği (OFAD)tarafından düzenlenen programda; Aşık Gül Ahmet Yiğit, Aşık Mustafa Fındıklı, Aşık Osman Akçay ve Aşık Abdullah Gizlice dinleyenlere doyumsuz bir gece yaşattı.

Program, Osmaniye Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından Osmaniye'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 91. Yıldönümü anısına hazırlanan Osmaniye'nin Düşman İşgalinden Kurtuluşu isimli kısa belgeselin gösterimi ile başladı. Aşık Mustafa Fındıklı ve Aşık Osman Akçay'ın "Hoş geldiniz" türkülerinin ardından, Aşık Gül Ahmet Yiğit'in anlattığı ilginç Gavurdağı fıkraları ve söylediği türküler büyük beğeni ile dinlendi. Abdullah Gizlice'nin sunduğu programda kurtuluş konulu atışmalar, Fransa ve Ermeniler ile ilgili göndermeler yapıldı. Gecenin sonunda konuşma yapan Belediye Başkanı Kadir Kara, "Bu üstatlarımızı Osmaniye'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yıldönümü etkinlikleri kapsamında ağırlamaktan, Osmaniye'nin şehri emini olarak hemşerilerim adına gurur ve onur duyuyorum. Gerçekten de her biri ismiyle müsemma birer efsane aşıklardır, ozanlardır. Tarih gerçekten onları birer büyük ozan olarak yazacaktır, ben buna yürekten inanıyorum. Geçen yıl bu programda aramızda olan ama şu anda hayatta olmayan Aşık İmami'ye de Yüce Allah'tan bir kez daha rahmet diliyorum" dedi. Konuşmaların ardından Başkan Kadir Kara, OKÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Büyükalaca, MHP İl Başkanı Fahri Kuyulu ve BBP İl Başkanı İsmail Gümüş geceye katılan aşıklara teşekkür plaketi takdim ettiler.

Kahramanlık türkülerinin okunduğu ve taşlamaların yapıldığı geceye Belediye Başkanı Kadir Kara, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Büyükalaca ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aykut Gül, Cevdetiye Belediye Başkanı İlhami Önal, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Tabur, MHP İl Başkanı Fahri Kuyulu, BBP İl Başkanı İsmail Gümüş, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. - OSMANİYE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aşıklar Dilinden Kurtuluş Gecesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement