Asırlık Toprak Küpler İlgi Görüyor - Son Dakika
Yerel

Asırlık Toprak Küpler İlgi Görüyor

Asırlık Toprak Küpler İlgi Görüyor

Kütahya'nın Pazarlar İlçesinde Mehmet Tanrıkut ve Mustafa Karakaş Parkındaki asırlık dev küpler ilçeyi ziyaret edenlerin ilgisini çekiyor.

13.08.2013 13:16

Kütahya'nın Pazarlar İlçesinde Mehmet Tanrıkut ve Mustafa Karakaş Parkındaki asırlık dev küpler ilçeyi ziyaret edenlerin ilgisini çekiyor. Ayrıca bu küplerin bir tanesi de Kütahya' da Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün bahçesinde bulunmakta olduğu, 2002 yılında Kütahya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne hediye edildiği bildirildi.

Kütahya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün Bahçesinde, Pazarlar İlçesi Mehmet Tanrıkut ve Mustafa Karakaş parkında bulunan toprak küplerin ömrü 5 - 6 asırlık olarak tahmin ediliyor. Pazarlar halkı sakinleri, " İlçemizde buna benzer 5 - 6 asırlık birçok küpler mevcut olup, bu küpler tahıl ambarı, pekmez depolama ve muhafazası için kullanılıyordu" diye konuştular.

Bu tarihi küpler Pazarlar' a ziyarete gelenlerin dikkatini çekiyor. Bu küplerin 5 - 6 asırdır hiç bozulmadan günümüze kadar gelmesi, tahılları ve pekmezleri bozmadan depolaması herkesin merakını biraz daha artırıyor.

Pazarlar İlçesi sakinleri, bu tür küpleri ve eski tarihi yapıları korumaya devam edeceklerini belirtiyorlar. - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Asırlık Toprak Küpler İlgi Görüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement