Atb Et Borsası Basına Tanıtıldı - Son Dakika
Yerel

Atb Et Borsası Basına Tanıtıldı

ATB Başkanı Yavuz: "Ankaralılara daha sağlıklı ve güvenilir et temin etmek üzere yapımı tamamlanan tesisler, yaklaşık 15 bin metrekarelik kapalı alana sahip bulunuyor"

22.04.2014 12:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara Ticaret Borsası (ATB) bünyesinde faaliyet gösteren et borsası basına tanıtıldı.

ATB'den yapılan yazılı açıklamaya göre, aynı anda 23 körüklü kapıdan tam hijyen şartlarında karkas et giriş ve çıkışının sağlandığı Türkiye'nin ilk ve tek et teşhir ve satış salonuna sahip et borsası AB standartlarında inşa edildi.

ATB Başkanı Faik Yavuz, tesislerin açılışından bu yana gerçekleştirilen deneme çalışmalarında tespit edilen eksikliklerin giderildiğini ifade etti. Tesislere gelen etlerin kayıt altına alındığını ve gerekli veteriner kontrollerinden sonra satışa sunulduğunu belirten Yavuz, şunları kaydetti:

"Ankaralılara daha sağlıklı ve güvenilir et temin etmek üzere yapımı tamamlanan tesisler, yaklaşık 15 bin metrekarelik bir kapalı alana sahip bulunuyor. Biri bodrum kat olmak üzere 3 katlı olan tesislerde, et teşhiri ve satışı için düzenlenen salon 5 bin metrekaredir. Buraya bir kilo bile kayıt dışı kırmızı et girmemektedir. Çünkü sisteme entegre edilen kartlı sistemle ürünlerin satış salonundan depoya inişi ya da satıldıktan sonra tesis dışına çıkışı bilgisayar sistemiyle takip edilmektedir." - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Atb Et Borsası Basına Tanıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement