Avdan'a Kaliteli Okul - Son Dakika
Yerel

Avdan'a Kaliteli Okul

Avdan\'a Kaliteli Okul

Soma Kaymakamı Abdülkadir Karataş, Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene, Soma İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Altunsoy, Şube Müdürleri, İl Genel Meclis üyeleri Abdullah Ekşi, İbrahim Demiraslan, Abdullah Atmış ve Avdan Belediye Başkanı Sabır Tuna...

26.07.2012 18:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Soma Kaymakamı Abdülkadir Karataş, Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene, Soma İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Altunsoy, Şube Müdürleri, İl Genel Meclis üyeleri Abdullah Ekşi, İbrahim Demiraslan, Abdullah Atmış ve Avdan Belediye Başkanı Sabır Tuna ile birlikte Soma'ya bağlı Avdan Beldesi'nde yapımı süren 12 derslikli okulün inşaatında incelemelerde bulundu.

Okul Müdürü İkram Sezgin ve okul İnşaatının ihalesini alan firma temsilcileriyle birlikte, okulun bodrum ve zemin katını gezen Soma Kaymakamı Abdülkadir Karataş ve beraberindekiler, yapılan binanın sağlamlığını görünce bir kat daha çıkılması için teklif vereceklerini ifade etti.

Kaymakam Karataş, şöyle konuştu: "Avdan Beldesi'ndeki okulumuz 15 köyümüzün taşıma merkezi. Mevcut okulumuz öğrencilerimize gayri olumsuz şartlarda hizmet veriyordu. Bu hizmet açığını kapatmak için Köylere Hizmet Götürme Birliğimizce bir okul yapılması arkadaşlarımız tarafından teklif edildi. Milli Eğitim Müdürlüğü birkaç kez ile teklif etmesine rağmen programlarına alınmadığını gördük. Biz de Köylere Hizmet Götürme Birliğimizin encümen üyesi arkadaşlarımızla, İl Genel meclis Üyesi arkadaşlarımızla, Özellikle İlçe Başkanımız ve Avdan Belediye Başkanımızın teklifleri doğrultusunda planlama yaptık. Bin 300 bin TL keşif bedeli ile ihaleye çıktık. 1 milyon civarında ihaleyi Kır İnşaat alarak işe başladı. Toplam üç kattan oluşuyor. 650 metre kare oturma alanı var. Toplamda 2 bin metrekarelik bir inşaat alanı olacak. Bu okulla beraber bir eksik kapanmış olacak. Günümüz şartlarına uygun vaziyette yapılacak. Önümüzdeki eğitim öğretim yılında ilk zili burada çalmayı düşünüyoruz. Mühendislerimize ölçtürelim eğer ihtiyaç varsa bir ilave kat daha yapmak içimizden geçiyor. Avdan'a yıllar boyu bir okul ihtiyacı daha olmasın. Köylere hizmet götürme birliğimizin eğitime katkısı devam ediyor."

Soma Endüstri Meslek Lisesi'nde yapımına başlanacak olan atölye yerini de gezen Kaymakam Abdülkadir Karataş ve beraberindekileri okul müdürü Recep Demirdöğen karşıladı. Demirdöğen, "Okula ilk geldiğimde atölye olmadığını gördüm. Diğer atölye ihtiyacı karşılamıyor. Ankara'ya Bakanlığa gidip ya para bulun, ya da ben bu işi bırakacağım dedim. Sağ olsun sayın Kaymakamımız her konuda yardımcı oldu.'dedi. Kaymakam Abdülkadir Karataş ise 'İçinde Bilgisayar odası, 3 atölyesi, soyunma odaları bulunan bin 200 metrekare alan içine büyük bir atölye yapıyoruz. Önce 500 metre kare olsun dedik. Şimdi 1200 metrekarelik bir proje olacak. Kaymakamlık Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından yapılıyor. Çok Güzel bir atölye olacak" diye konuştu. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Avdan'a Kaliteli Okul - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement