Ayanoğlu Derik'te Belediye Çalışmalarını Anlattı - Son Dakika
Yerel

Ayanoğlu Derik'te Belediye Çalışmalarını Anlattı

Ayanoğlu Derik\'te Belediye Çalışmalarını Anlattı

Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, Derik ilçesinde, Mardin'in büyükşehir statüsüne alınması ve belediye çalışmaları ile ilgili katılımcılara bilgi verdi.

02.09.2013 16:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, Derik ilçesinde, Mardin'in büyükşehir statüsüne alınması ve belediye çalışmaları ile ilgili katılımcılara bilgi verdi.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Derik ilçe binasında, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, muhtarlar ve partililerle bir araya gelen Ayanoğlu, Mardin'in büyükşehir statüsüne kavuşmasıyla birlikte elde edecekleri kazanımları anlattı. Ayanoğlu, Mardin'in büyük şehir olmasıyla birlikte artık plan, yatırım ve hizmetlerin bütün Mardin genelinde yapılacağını söyledi. Bundan sonraki süreçte, yapılacak olan yatırım ve hizmetlerle, ilçe, belde ve köylerin daha farklı bir konuma kavuşacağını belirten Ayanoğlu, büyük şehir statüsünün daha önceki statülerden çok farklı olduğunu ifade etti. Ayanoğlu, "Şu anda Mardin, büyükşehir statüsüne kavuştu. Bu statü gereği gelirin artması, yetkilerin verilmesi, sınırların il sınırı olarak belirlenmesi gibi avantajlardan dolayı önümüzdeki süreçte Mardin, çok farklı bir konuma gelecektir" dedi. Bugün Mardin'in gelişmesi ve büyümesi için büyük çaba sarf ettiğini vurgulayan Ayanoğlu, bu gelişim ve büyümeyi daha ileri götürmek ve sürdürülebilir kılmak zorunda olduklarını söyledi. Ayanoğlu, "Biz planlamalarımızı ve çalışmalarımızı bugüne kadar hızlı bir şekilde yaptık. Mardin'in büyük şehir statüsüne kavuşması Mardin'e ve ilçelerine çok daha büyük bir değer kazandıracak. İnşallah bu süreç Mardin,tüm ilçe ve beldelerimiz için ve burada yaşayan bütün hemşehrilerimiz ve ülkemiz için hayırlı olur" diye konuştu.

Ayanoğlu, büyükşehir ve yerel yönetimler ile ilgili açıklamalarının ardından, Derik AK Parti İlçe Başkanı Ali Osman Tutal ile beraber Kaymakam Ahmet Demirci'yi makamında ziyaret ederek ilçe hakkında bilgi alışverişinde bulundu. - MARDİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ayanoğlu Derik'te Belediye Çalışmalarını Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement