Aydın'da Arıcılar " Bakım Besleme ve Hastalıkları" Konusunda Bilgilendirildi - Son Dakika
Yerel

Aydın'da Arıcılar " Bakım Besleme ve Hastalıkları" Konusunda Bilgilendirildi

Aydın\'da Arıcılar " Bakım Besleme ve Hastalıkları" Konusunda Bilgilendirildi

Aydın'da Veteriner Hekimler Odası, ADÜ Veteriner Fakültesi, Aydın Arıcılar Birliği ve Serbest Veteriner Hekim Tarım Danışmanları işbirliğinde arıcılara eğitim verildi.
Aydın tarım İl Müdürlüğü İncir Salonu'nda düzenlenen eğitim seminerine...

09.12.2013 10:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın'da Veteriner Hekimler Odası, ADÜ Veteriner Fakültesi, Aydın Arıcılar Birliği ve Serbest Veteriner Hekim Tarım Danışmanları işbirliğinde arıcılara eğitim verildi.

Aydın tarım İl Müdürlüğü İncir Salonu'nda düzenlenen eğitim seminerine arıcıların yanı sıra, Aydın Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Zeki Altın, Aydın Veteriner Hekimler Odası Başkanı Muhatrrem Uçmaklıoğlu, ADÜ Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Eren, Tarım İl Müdürü Salih Köksal, Müdür Yardımcısı Hasan Ünal ve davetliler katıldı.

İki bölüm halinde gerçekleştirilen seminerin ilk bölümünde Veteriner Hekim Saliha Uçmaklıoğlu, "Arı Irkları ve arıların bakım ve beslenmesi" konusunu anlattı. Arıcılık sektöründe doğru bilinen bazı yanlışların olduğunu ve bu yanlışın da üretim ve arı sağlığına olumsuz etkilediğini belirten Veteriner Hekim Saliha Uçmaklıoğlu, "Kış sonu ve ilkbahar bakımında arılara verilen kek ve şuruplarda toz şeker, bal ve polen dışında başka bir malzeme kullanılmamalı. Maalesef glikoz şerbeti, pekmez ve nişasta gibi bazı ürünler kullanılarak yapılan beslemede arı sağlığı ve bal kalitesi tehlikeye atılmaktadır. Bunun yanında şurup da arılara kesinlikle kaynatılarak verilmemelidir. Şurup kullanımında su önce kaynatılmalı 40 derecenin altında ılıdığında şekerlenerek ılık halde arılara verilmeli" dedi.

Programın ikinci bölümünde ise Veteriner Fakültesi Parazitoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Sekan Bakırcı da; 'Arı hastalıkları ve varroa ile mücadele' konusunda katılımcılara bilgi verdi. Bakırcı, varroa ile mücadelede başarıya ulaşmanın temel şartının toplu mücadele olduğunu belirtti.

EĞİTİM SEMİNERLERİ ÖNEMLİ

Düzenlenen program dolayısıyla arıcıların bilgilenmesine katkı veren konuşmacılara teşekkür eden Aydın Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Zeki Altın, "Arı denince akla sadece bal değil, yan ürünler ve tabiatın dengesi de akla gelmeli. Aydın Tarım İl Müdürlüğü'nden Varroa ile mücadele ile ilgili ödenek çıkartıldı. Yeterli olmasa da mücadeleye ciddi katkı sağlayacaktır. İlaç kullanımı konusunda bilinçlenme de çok önemli. Arıya dolayısıyla tabiata saygı gösterilmelidir. Arıya zarar veren ilaçlar kullanılmamalı" dedi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aydın'da Arıcılar ' Bakım Besleme ve Hastalıkları' Konusunda Bilgilendirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement