Aydın'da "Köpek Parkı" Açıldı - Son Dakika
Yerel

Aydın'da "Köpek Parkı" Açıldı

Aydın\'da "Köpek Parkı" Açıldı

"Köpek Parkı" açıldı.

01.09.2012 12:20

Aydın'da, 68 köpek sahibinin girişimleri sonucu

"Köpek Parkı" açıldı.

Aydın Belediyesi'nin desteğiyle Cumhuriyet Mahallesi'nde tamamlanan parkta, sokakta başı boş gezen ya da vatandaşların teslim ettiği çok sayıda köpek bulunuyor.

Görüntü kirliliğinin önüne geçmek, hayvanların başı boz gezmesiyle zaman zaman otaya çıkan olumsuz olayları ortadan kaldırmak amacıyla yapılan parkta, köpekler için oyun alanı, kum havuzu ve su parkları bulunduğu, isteyen vatandaşların köpeklerini bırakabilecekleri belirtildi.

Aydın Hayvanları Koruma Derneği Başkan Yardımcısı Didem Sakar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, böyle bir parkın açılmasının Aydın'da hayvanlara verilen değer adına önemli bir gelişme olduğunu belirtti.

Doğanın ve hayvan haklarının ihlalinde gerek kamuoyunun bilinçlendirilmesi, gerekse ihlallerin önüne geçilmesi amacıyla sokakta yaşayan hayvanların da çeşitli ihtiyaçlarını giderebilmek için diğer kentlerde yapılan farkındalık çalışmasının Aydın'da da yapılmasından memnun olduklarını ifade eden Sakar, hayvan haklarının korunması ve bu konuda gerekli çalışmalar için herkesin bilinçli olması gerektiğini kaydetti.

Muhabir: Suat Deniz/ Gülcan Kaplan

Yayıncı: Ufuk Kırabalı - AYDIN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Aydın'da 'Köpek Parkı' Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement