Aydın PMYO Mezuniyet Sevinci Yaşadı - Son Dakika
Yerel

Aydın PMYO Mezuniyet Sevinci Yaşadı

Aydın PMYO Mezuniyet Sevinci Yaşadı

Aydın Polis Meslek Yüksek Okulu'ndan mezun olan 249 öğrenci, meslek hayatına törenle uğurlandı.

06.06.2013 15:18  Güncelleme: 15:22

Aydın Polis Meslek Yüksek Okulu'ndan mezun olan 249 öğrenci, meslek hayatını törenle uğurlandı.

Aydın Polis Meslek Yüksek Okulu kapalı Spor Salonu'nda yapılan mezuniyet törenine Vali Kerem Al, Aydın Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Salih Karataş, Belediye Başkanvekili Sümran Ünal, İl Emniyet Müdürü Ahmet Turan Temel, Aydın Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Ramazan Erdoğan ile birlikte kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, polis adayları ve aileleri katıldı.

Mezuniyet töreninde konuşan Aydın Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Ramazan Erdoğan törende,, Aydın Polis Meslek Yüksek Okulu'nun kurulduğu 1990 yılından bu yana 7 bin 821 öğrenciyi mezun ederek emniyet teşkilatına kazandırdığını söyledi. Gelişen teknolojiyle donanımını artıran polisin halkın huzur ve güveni için mesai gözetmeksizin çalıştığını belirten Erdoğan, "Bugün 249 öğrencimizi daha emniyet teşkilatımıza kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Mezun olan tüm polis adaylarımıza meslek hayatlarında başarılar diliyorum" dedi.

Son günlerde yaşanan olaylar nedeniyle halkın polislere olan güven algısının değişmeye başladığının altını çizen Vali Kerem Al ise, çiçeği burnunda polislere uyarılarda bulunarak; "Halkın güvenlik güçlerinden beklentileri değişmeye başladı. Artık halk çağa uyum sağlayan bir emniyet teşkilatı görmek istiyor. Bu nedenle bizler çağa uyum sağlayacak Cumhuriyetin temel ilkelerine bağlı polisler yetiştirmek zorundayız. Son yaşanan olaylar nedeniyle halkımızda polise karşı bir algı kayması var. Son dönemde polisler halktan ayrıymış gibi bir algı oluşturulmaya çalışılıyor. Halbuki polis halkın kendisidir. Hiçbir kötü algıyı müsaade etmemiz gerekir.

Buna dikkat edeceğiz. Polisimizin hak etmediği bir algı oluşturulması herkesi üzer. Sizlerden isteğimiz, görevinizi yaparken halkla güvene dayalı ilişkiler kurmanızdır. Moral üstünlüğünü suç örgütlerine ve marjinal gruplara kaptırmamak için halkın güvenini kazanmak şarttır. Vatana en iyi hizmetin görevini en iyi şekilde yapmak olduğunu hiçbir zaman unutulmasın" şeklinde konuştu.

Törende yapılan konuşmaların ardından Aydın Polis Meslek Yüksek Okulu'nda 2012-2013 eğitim öğretim sezonunu birinci olarak tamamlayan Muhammet Erdal tarafından yaş kütüğüne plaket çakıldı. Erdal'a diploma ve ödülleri Vali Kerem Al tarafından verildi.

Aydın Polis Meslek Yüksek Okulu öğrencilerinin törende İşaret Dili ile İstiklal Marşı'nı okuması davetlilerin büyük beğenisi topladı. Daha sonra protokol üyelerince dereceye giren mezunlara diploma, plaket ve hediyeleri verilirken yeni polisler yemin ederek mesleğe başladı. Polis savunma tekniği ve halk oyunu gösterilerinin ardından polis memurları keplerini havaya atarak sevinçlerini aileleriyle paylaştı. Çocuklarını polis kıyafetleri içinde gören bazı aileler gözyaşlarına hakim olamadı. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aydın PMYO Mezuniyet Sevinci Yaşadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement