Ayvalık'ta Aile İçi İletişim Paneli - Son Dakika
Yerel

Ayvalık'ta Aile İçi İletişim Paneli

Ayvalık\'ta Aile İçi İletişim Paneli

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde kaliteli eğitim sistemiyle tanınan 'Çözüm' isimli dershane şubesi tarafından bir panel düzenlendi.

26.09.2013 22:51  Güncelleme: 09:55

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde kaliteli eğitim sistemiyle tanınan 'Çözüm' isimli dershane şubesi tarafından bir panel düzenlendi.

Ayvalık Belediyesi'ne ait İsmet İnönü Kültür Merkezi'nde düzenlenen panelde, Uzman Psikolog Ali Çiftçi 'Aile İçi İletişim' konusunda katılımcılara belgiler verdi. Dershanenin öğrenci velilerinin yoğun ilgi gösterdikleri panelde, Ayvalık Cumhuriyet Başsavcısı Ali Pehlivan, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Kurtuluş, Atatürkçü Düşünce Derneği Ayvalık Şube Başkanı Ahmet Üzgeç, okul müdürleri ve çok sayıda öğretmen hazır bulundu. Çözüm Dershanesi Ayvalık Şubesi'nin öğrencilerinin sınav başarısının yanı sıra öğrencilik sonrasındaki yaşamlarında da ufuklarının geniş olmasını hedefleyerek sürdürdüğü eğitim programı kapsamında gerçekleştirdiği panel, saat 15.00'de bir dershane öğrencisinin piyano ile istiklal marşını seslendirmesiyle start aldı.

Baskıcı, tavzikar ve demokratik davranış yöntemleri, çocuğa kural ve sınır koyma, çocuğu dinleme, çocuğa kendini ifade etme gibi konularda katılımcılara bilgiler veren Uzman Psikolog Ali Çiftçi, hata yapan çocukların hatalarını düzeltmesine imkan vermeleri için zaman tanımaları gerektiğinin altını çizdi. Çiftçi; velilere seslenerek, "Çocuklarınıza karşı anlayışlı olun. Kesinlikle çocuklarınızı başkasının çocuklarının başarılarıyla kıyaslamayın" sözleriyle uyardı. Uzman Psikolog Ali Çiftçi, 10 yaşındaki bir çocuğun 30 yaşında olamayacağını ve bu yüzden de bu yaşlardaki anne ve babalara tarafından yargılanmasının doğru olmadığını vurgulayarak, "Ama bir yetişkin birey 10 yaşındaki çocuğundan anlayış bekleyebiliyor. Ana ve babalar olarak bizler birer ressamız. Çocuklarımız da bizlerin ilk resim tablolarıdır. Biz o tabloyu beğenmeyince de resmi suçluyoruz" ifadelerini kullanması dikkatlerden kaçmadı.

MENTAL ARİTMETİK ŞOV

Uzman Psikolog Ali Çiftçi'nin velilerin çocuklarıyla empati kurmasının önemine de işaret ettiği ve yaklaşık bir saat süren seminerin ardından, Ayvalık Çözüm Dershanesinin Mental Aritmetik ve hızlı Okuma Öğretmeni Erök yönetiminde 15 öğrencinin sahneledikleri zihin şov katılımcılar tarafından büyük bir beğeniyle karşılandı. Panel sonrasında muhabirimize konuşan dershanenin kurucusu Hüseyin Şalmanlı ile dershane müdürü Tuğcan Tokgöz bu tür seminer ve panelleri sürdüreceklerini vurguladı. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ayvalık'ta Aile İçi İletişim Paneli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement