Ayvalık'ta 'Uçan Şemsiye' Tiyatro Oyunu - Son Dakika
Yerel

Ayvalık'ta 'Uçan Şemsiye' Tiyatro Oyunu

Ayvalık\'ta \'Uçan Şemsiye\' Tiyatro Oyunu

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren çocuk tiyatrosu önceki gün 'Uçan Şemsiye' adını taşıyan oyunla sergilemeye hazırlanıyor.

10.05.2013 16:01

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren çocuk tiyatrosu önceki gün 'Uçan Şemsiye' adını taşıyan oyunla sergilemeye hazırlanıyor.

Önceki gün Ayvalık Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü salonunda saat 20.30'da sahnelenen, çevre kirliliğinin önlenmesi için bilinçli olmanın önemini ve çöplerin çevreye verdiği zararları anlatan oyun oyunda; Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen, AHEM'in başarılı Müdiresi Nurbin Kolsuz, AHEM Müdür Yardımcıları Songül Yolver, Hilmi Özay'ın yanı sıra çok sayıda izleyici hazır bulundu. Ümit Denizer'in yazdığı, Ayşe Tosunoğlu'nun yönettiği çocuk oyununda; çocuk irisi kaba huysuz ve sevimsiz Devol'un sürekli çevreyi kirletmesi, çöplerini her seferinde çocukların oyun alanına dökmesi nedeniyle çocukların bundan çok rahatsız olmasına rağmen Devol'den çekindikleri için ona bir şey söyleyememesini işlendi. Müzik, dans ve kuklaların kullanıldığı oyunda çocuklara çevreyi koruma ve birlikte davranma bilinci aşılanmasının amaçlandığı vurgulandı. Oyun sonunda, sahnedeki çocuk oyuncularının sergiledikleri performans izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı.

Ali Fuat Kesova, İdil Yolver, Ezgi Naz Ergit, Ege Uzun, Yağmur Liklik, Ahmet Kurul, Selanay Turhan, Ege Özdemir, Kaan Yavuz ve Emir Kaya adlı çocuk oyuncular tarafından sergilenen oyununun 14-21 ve 28 Mayıs tarihlerinde de; saat 11.00,12.00, 14.00 ve 15.00 saatleri arasında yine Ayvalık Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü salonunda; ilçedeki ilköğretim okullarının öğrencilerine yönelik sergileneceği öğrenildi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ayvalık'ta 'Uçan Şemsiye' Tiyatro Oyunu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement