Azo Başkanı Aydemir Açıklaması - Son Dakika
Son Dakika Logo

Azo Başkanı Aydemir Açıklaması

28.09.2013 13:37

"Ağrı'nın tek sanayi kuruluşu olan ve çiftçilerin ekmek kapısı olan Ağrı Şeker Fabrikası, 525 personeliyle ayakta durmaya çalışıyor. Ziraat Odası olarak fabrikamızın kapatılmaması için elimizden gelen her türlü çabayı göstereceğiz"

Ağrı Ziraat Odası Başkanı Yavuz Aydemir, "Ağrı'nın tek sanayi kuruluşu olan ve çiftçilerin ekmek kapısı olan Ağrı Şeker Fabrikası, 525 personeliyle ayakta durmaya çalışıyor. Ziraat Odası olarak fabrikamızın kapatılmaması için elimizden gelen her türlü çabayı göstereceğiz" dedi.

Aydemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ağrı Şeker Fabrikası'nın kapatılma riskiyle karşı karşıya olduğunu belirterek, ilin, yöre halkının, esnafın, taşıyıcının, besicinin ve çiftçinin kalkınmasında önemli bir role sahip olan fabrikanın kapatılmaması gerektiğini söyledi.

Fabrikanın, ürettiği şekerin hem ilin şeker ihtiyacını karşıladığını hem de çevre illere satımı yapılarak, kentin ekonomik kalkınmasına katkı sağladığını ifade eden Aydemir, şunları kaydetti:

"Ağrı, bilindiği gibi tarım ve hayvancılıkla geçimini sağlayan bir nüfusa sahiptir. Vatandaşlarımız, büyük emek vererek yetiştirdikleri pancarı fabrikamıza getirerek buradan ekmek kazanıyor. İlimizin tek fabrikası olma özelliğine de sahip olan şeker fabrikamız, ilimize büyük ekonomik katkı sağlıyor. Ağrı'nın tek sanayi kuruluşu olan ve çiftçilerin ekmek kapısı olan Ağrı Şeker Fabrikası, 525 personeliyle ayakta durmaya çalışıyor. Ziraat Odası olarak fabrikamızın kapatılmaması için elimizden gelen her türlü çabayı göstereceğiz." - Ağrı

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Azo Başkanı Aydemir Açıklaması - Son Dakika


Advertisement