Bağcılara "Don" Uyarısı - Son Dakika
Yerel

Bağcılara "Don" Uyarısı

Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ali İhsan Ülgen, çarşamba günü hava sıcaklığında düşüş yaşanacağını vurguluyıp "Üzüm bağları yayla kesimlerinde üzerleri örtülerek korunabilir ya da saman ve lastik yakarak havanın ısınmasını sağlamak gerekir" dedi.

05.01.2015 19:42

Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ali İhsan Ülgen, çarşamba günü hava sıcaklığında düşüş yaşanacağını vurguluyıp "Üzüm bağları yayla kesimlerinde üzerleri örtülerek korunabilir ya da saman ve lastik yakarak havanın ısınmasını sağlamak gerekir" dedi.

Ülgen, gazetecilere yaptığı açıklamada çarşamba günü Sarıgöl ve çevresi için hava sıcaklığının -13 dereceye kadar düşeceği yönündeki meteorlojik uyarılara dikkati çekti.

Çarşamba günü için yapılan uyarıların dikkate alınması gerektiğini anlatan Ülgen, şöyle konuştu:

"Bölgemizde hava sıcaklığı -13 dereceye düşeceği uyarısı yapılmakta. Yayla bağların bulunduğu alanlarda soğuk ürünler için risk taşımaktadır. Yayla bağların olduğu alanlarda hava sıcaklığı çarşamba günü -15,-16 dereceye düşebilir. Kar yağdığında bağların üzerindeki karların temizlenmesi gerek. Üzüm bağları yayla kesimlerinde üzerleri örtülerek korunabilir ya da saman ve lastik yakarak havanın ısınmasını sağlamak gerekir."

Son günlerdeki yoğun yağmur ve kar yağışının üzüm bağları için oldukça faydalı olduğunu ifade eden Ülgen,  "Yağan yağmurlar üzüm bağlarımıza kışlık su olarak bereketli oldu. Sarıgöl Ovası'ndaki üzüm bağlarını sulamakta olan Buldan ve Afşar Barajlarına da yeterli su girmesine neden oldu. Bu da ayrı bir sevindirici olay oldu" diye konuştu. - Manisa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bağcılara 'Don' Uyarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement