Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza Açıklaması

Mirza, ''Tüm insanlığı tehdit eden çevre sorunlarının çözümünde temel ilke, doğayı korumak ve kollamak olmadır" dedi.

05.06.2014 13:50  Güncelleme: 11:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, "Tüm insanlığı tehdit eden çevre sorunlarının çözümünde temel ilke, doğayı korumak ve kollamak olmadır." dedi.

Dünya Çevre Günü nedeniyle bir mesaj yayımlayan Başkan Mirza, "İnsanlığın hizmetinde olan doğanın bütün kaynakları doğru ve çevre sağlığına uygun şekilde kullanarak doğanın dengesini korumamız gerekir. Tüm insanlığı tehdit eden çevre sorunlarının çözümünde temel ilke, doğayı korumak ve kollamak olmadır. Ancak bunun tersine hareket edilmesi ve doğal kaynaklarımızın sorumsuzca kullanılması hem çevremiz hem de gelecek nesiller adına büyük kayıplara neden olacaktır." dedi.

Mirza şöyle devam etti:

"Hızlı nüfus artışı, plansız sanayileşme ve kentleşme, dünyanın akciğeri olan ormanların yok edilmesi, nükleer denemeler, bölgesel savaşlar, verimi artırmak adına kullanılan yapay gübreler ve ilaçlar ve de bazı kimyasal maddeler çevrenin kirlenmesine neden olduğu gibi büyük tahribatlara da yol açmıştır. Çevreyi önemsemeyerek atılan adımlar ve yapılan düzenlemeler süreç içerisinde ekonomiyi ve toplumsal yaşamı olumsuz yönde etkileyecek ve büyük zararlar verecektir. Bu nedenle tüm insanlığı tehdit eden çevre sorunlarının çözümünde temel ilke, doğayı korumak ve kollamak olmadır. Çevre sorunlarının yaşanmadığı, yeşil ve temiz doğasında insanların kardeşçe yaşadığı bir gelecek dileklerimle Dünya Çevre Günü'nü kutluyorum."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement