Bartın'a Yeni Su Kaynağı - Son Dakika
Yerel

Bartın'a Yeni Su Kaynağı

Bartın\'a Yeni Su Kaynağı

Bartın'ın içme suyu ihtiyacını karşılaması için Çayır Köyü’de bulunan su kaynağını il merkezine getirecek hattın temeli, düzenlenen törenle atıldı.

26.09.2013 19:07

Bartın'ın içme suyu ihtiyacını karşılaması için Çayır Köyü'de bulunan su kaynağını il merkezine getirecek hattın temeli, düzenlenen törenle atıldı.

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Çayır Köyü'de  yapılan törende yaptığı konuşmada, mevcut su hattındaki borularda zaman zaman patlamalar meydana geldiğini ve kentin susuz kaldığını söyledi.

Sorunun çözümüne ilişkin yaptıkları sondajlarda Çayır Köyü'nde bir kaynak bulunduğunu ifade eden Akın, " Bu kaynaktan günlük 9 bin metreküp su çıkıyor. Bu kaynağı çekilecek bir hattla ilimize taşıyacağız. Yaklaşık 1 yıl sürecek kuyu açımı ve  11 kilometrelik su hattı döşeme çalışmalarının ardından Bartın'ı yeni bir su şebekesine kavuşturmuş olacağız. Bu sayede mevcut Ulupınar hattımızda meydana gelecek bir sıkıntıda bu hattımızı devreye sokacağız ve vatandaşlarımız susuz kalmayacak" diye konuştu.

Bartın Vali Yardımcısı Şefik Aydın, belediye meclis üyeleri ile muhtar ve vatandaşların katıldığı törende, dua ve kurban kesilmesinin ardından temel atıldı. - Bartın

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bartın'a Yeni Su Kaynağı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement