Başarılı Köy Muhtarı Dürüstlüğü ile Takdir Topluyor - Son Dakika
Yerel

Başarılı Köy Muhtarı Dürüstlüğü ile Takdir Topluyor

Başarılı Köy Muhtarı Dürüstlüğü ile Takdir Topluyor

Gaziantep'in Gümüşpınar Köyü'nde 13 yıldan beri muhtarlık yapan 64 yaşındaki İbrahim Özkan, yöre halkı ile il ve ilçedeki tüm kamu kurumlarından takdir topluyor.

13.08.2012 11:56  Güncelleme: 11:54

Gaziantep'in Araban İlçesi'ne bağlı, Gümüşpınar Köyü'nde 13 yıldan beri muhtarlık yapan 64 yaşındaki İbrahim Özkan, yöre halkı ile il ve ilçedeki tüm kamu kurumlarından takdir topluyor.

Araban İlçesine bağlı Gümüşpınar Köyü'nün 64 yaşındaki 13 yıllık muhtarı İbrahim Özkan, ilerleyen yaşına rağmen kendi köyü ve ilçeye bağlı 39 köy ile 9 mezrasında yaşanan tüm sorunları tek tek bildiğini, köylülerin hizmetinde olduğunu belirtti. Özkan, Gümüşpınar Köyü'ne muhtar seçildiğinden bu güne kadar 13 yıllık görev süresi içerisinde dürüstlükten ödün vermediğini ve hiç ayrım yapmadan herkese eşit şekilde davrandığını kaydederek, "Bugüne kadar bana getirilen evrakların doğruluğundan emin olmadıktan sonra imzalamadım. Muhtarlığım ile birlikte, 13 yıldan beri Araban Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği Katip Üyeliği, 5 yıl Araban Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Hayatinde, 1992 yılında kurulan Araban İlçesi Ziraat Odası'nda kurucu üyelik ve yönetimde yer aldım. Yıllar önce ilçeye kurulan Güneydoğu Birlik Kooperatifinde kurucu üye ve yönetiminde yer aldım. Uzun yıllar boyunca kamu kurum ve sivil toplum örgütlerinde değişik görevlerde bulundum. Uzun yıllar boyunca görev yaptığım köy muhtarlığım ile kamu kurum ve sivil toplum örgütü üyeliklerimdeki görevlerim sırasında imzalamam için bana getirilen tüm evrakların doğruluğuna göre imzaladım doğru bulmadığım kararların altına imzamı koymadım. Kendi köyüm ve çevre köylerde yaşanan kanalizasyon, içme suyu, yol, elektrik, okul, sağlık gibi hizmet ihtiyaçlarının yanı sıra da köyler arasındaki arazi sınır ve anlaşmazsızlıkları konusunda da bilgim dahilinde bilirkişi olarak anlaşmazsızlıkların çözümü noktasında bildiğim kadarıyla da doğru olanı yaparak köylü vatandaşlara yardımcı oldum. Kendi köyüm ve ilçeye bağlı 39 köy ve 9 mezrada kimin fakir yardıma muhtaç olduğunu da tek tek bildiğim için maddi yardım sağlanması konusunda bilgilerimi yetkililerle paylaşarak yardımcı olmaya çalıştım. Ömrümün sonuna kadar da doğruluktan sapmadan kendi köyüm Gümüşpınar ile ilçeye bağlı 39 köy ve 9 mezrada yaşanan her türlü altyapı ve fakir ailelere yapılacak yardımlar konusunda yetkililer ve hak sahibi vatandaşlara yardımcı olmaya çalışacağım" dedi.

Her zaman köylülerin sorunlarının çözümü noktasında arayış içinde olduğunu ifade eden Özkan, "13 yıl önce sorunlarla dolu devraldığım Gümüşpınar Köyü'ne, içme suyu şebekesi, mezarlık, imam lojmanı, kanalizasyon, köy içi kilitli parke taşı gibi eksik hizmetlerin tamamlanması için çaba gösterdim" diye konuştu. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başarılı Köy Muhtarı Dürüstlüğü ile Takdir Topluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement