Basın İlanın Yetki Sınırları Genişliyor - Son Dakika
Yerel

Basın İlanın Yetki Sınırları Genişliyor

Basın İlanın Yetki Sınırları Genişliyor

Basın İlan Kurumu Konya Şubesi, 1 Nisan 2014 tarihinden itibaren taşra ilçelerine de hizmet vermeye başlayacak.

27.03.2014 13:03

Basın İlan Kurumu Konya Şubesi, 1 Nisan 2014 tarihinden itibaren taşra ilçelerine de hizmet vermeye başlayacak.

1 Nisan 2014 tarihinden itibaren Konya Büyükşehir Belediyesinin merkez sınırlarının genişlemesiyle birlikte Basın İlan Kurumu Konya Şubesi'nin de yetki ve sorumluluk sınırları da genişliyor. Basın İlan Kurumu Konya Şube Müdürü Özden Konur, ilçelerde bulunan kamu kurum, kuruşlarının temsilcilerini ziyaret ederek gazete sahiplerini bilgilendirdi.

Özden Konur, 6360 Sayılı Büyükşehir Yasasının yürürlüğe gireceği 1 Nisan 2014 tarihinden itibaren başlayacak yeni dönemle ilgili yapılan çalışmaları değerlendirdi. Yeni yasa ile birlikte Basın İlan Kurumunun sınırlarının da genişleyeceğine dikkat çeken Özden Konur, "Yeni dönemle birlikte Konya merkez dahil ilçedeki gazeteler ve kamu kurumları ile de çalışacağız. Bununla birlikte şube olarak yetki sınırlarımızda genişlemiş olacak" dedi. Konur, "Basın İlan Kurumu olarak, söz konusu tarih itibari ile şimdiye kadar yalnızca merkezdeki gazeteler ve kamu kuruluşlarıyla çalışırken Konya Büyükşehir Belediyesinin mülki sınırlarının genişlemesiyle birlikte, ilçedeki gazeteler ve kamu kurum kuruluşlar ile de çalışmaya başlayacağız" diye konuştu.

"İLÇE GAZETELERİ DE BASIN İLAN KURUMU ARACIĞIYLA İLANLARI YAYINLAYACAK"

1 Nisan itibariyle merkezdeki kamu kuruluşlarına ilave olarak ilçelerdeki kamu kuruluşlarının da her türlü ilan ve reklamları şubelerinin kanalıyla gazetelerde yayınlanacağını ifade eden Konur, "Bu süreçle ilgili ilçe kaymakamlıklarımızın katkılarıyla, gazete yayını bulunan ilçelerdeki resmi kurum ve kuruluşlarıyla bilgilendirme toplantıları yapılmıştır. Bu toplantılarda resmi ilan ve reklamların gazetelerde yayınlanması için yapılması gerekenler anlatılmış ve kamu kuruluşlarından katılan kişilerinde görüşleri alınarak sürecin sağlıklı sonuçlanması için gereken hassasiyet gözetilmeye çalışılmıştır. Bilgilendirme aşamasında, şube olarak yerel gazete yayını bulunan 15 ilçe ziyaret edilirken toplamda 2 bin kilometre yol kat edilmiştir " diye konuştu.

Konur, 1 Nisan 2014 tarihinden itibaren il merkeziyle birlikte, ilçedeki gazete ve resmi kurumlarında ilan ve reklamlarının gazetelerde yayınlanması ve faturalandırılması Basın İlan Kurumu Konya Şube Müdürlüğü tarafından yerine getirileceğini sözlerine ekledi. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Basın İlanın Yetki Sınırları Genişliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement