Edirne'de Basın Mensuplarına Bilgilendirme Toplantısı - Son Dakika
Yerel

Edirne'de Basın Mensuplarına Bilgilendirme Toplantısı

Edirne\'de Basın Mensuplarına Bilgilendirme Toplantısı

Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Kolaylı Edirne'de basın mensupları için düzenlenen bilgilendirme toplantısında "Sorunlarınızı iyi biliyoruz" diye konuştu.

28.08.2014 13:03  Güncelleme: 12:13

Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Nuri Kolaylı, Basın İlan Kurumu (BİK) ve Edirne Gazeteciler Derneği işbirliğinde Edirne Ticaret ve Sanayi Odasında düzenlenen toplantıda, konfederasyonun örgütlenmesini anlatmak ve BİK'le ilgili bilgi vermek amacıyla kentleri gezdiklerini söyledi.

Toplantılarda alınan bilgi ve geri dönüşlerin mevzuatlara dahil edilmesi için çaba sarf ettiklerini ifade eden Kolaylı, şöyle konuştu:

"Bir buçuk aydır bölgeleri dolaşıyoruz. Sizlerden aldığımız geri dönüşümleri masaya yatırıp, mevzuat olarak çıkarmaya çabalıyoruz. Tabii bazılarında başarılı oluyoruz, bazılarında da kabul ettirmek mümkün olmuyor ama başarı oranımız gayet yüksek, bunu söyleyebilirim. BİK'in kurulmasından sonra Anadolu basının lehine alınan kararlar son iki dönemdir gerçekleşiyor. Sorunlarınızı iyi biliyoruz. Sizin tereddütleriniz bizim tereddütlerimizdir. Biz karşı taraf değil sizin tarafındayız."

Anadolu Gazete Sahipleri Temsilcisi olarak BİK Yönetim Kurulu'nda yer alan Konya Yenigün Gazetesi sahibi Mustafa Arslan da, BİK'in kendi mevzuatını kendi üreten bir kurum olduğunu belirtti. Alınan pek çok kararın Anadolu basının lehine gelişmeler doğurduğunu anlatan Arslan, kararlara ilişkin şu bilgileri verdi:

"Örneğin önceden her yıl başında defteri kebir gibi olan defterlerin, abone, baskı, bayi ve ambar defterleri noterden tasdik ediliyordu. Kurum şubesi olan yerlerde kurum şubesi olmayan yerlerde valilik ve kaymakamlık kanalıyla bunları tasdik ettirebileceğiz. Böylece bir masraf kalemi düşmüş oldu. BİK yaptırımcı bir kurum algısı vardı. Aldığımız kararlar daha rahatlatıcı kararlar oldu. Bu çerçevede, kurum şubesi açıldığında destek sağlayacağız bir düzenleme yaptık. Kadrosunda bulunan arkadaşlardan 2 kişinin köşe yazması halinde, 8 sayfalık bir gazetenin yaklaşık 3,5 sayfasını özel haber ve kenti ilgilendiren haberlere ayırdıysa onar puan ek gösterge puanı alacaklar."

Konuşmaların ardından Kolaylı, Arslan ve BİK Genel Kurul Üyesi Çorum Hakimiyet Gazetesi sahibi Şevket Erzen, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Edirne'de Basın Mensuplarına Bilgilendirme Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement