Basın Mensupları ve Muhtarlara İlk Yardım Eğitimi - Son Dakika
Yerel

Basın Mensupları ve Muhtarlara İlk Yardım Eğitimi

Basın Mensupları ve Muhtarlara İlk Yardım Eğitimi

Edirne'nin Keşan ilçesinde İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından Keşan'daki basın mensupları ile köy ve mahalle muhtarlarına "Temel İlkyardım Uygulamaları Eğitimi" verildi.

06.03.2013 23:22

Edirne'nin Keşan ilçesinde İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından Keşan'daki basın mensupları ile köy ve mahalle muhtarlarına "Temel İlkyardım Uygulamaları Eğitimi" verildi.

Keşan İlçe Sağlık Müdürlüğü Hacıköylü Yazıcılar Toplantı Salonu'nda başlayan eğitime, Keşan'daki basın mensupları, belde ve köy muhtarlarından oluşan 38 kişilik bir topluluk katıldı.

1 Nolu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu'nda görevli Dr. Arzu Usanmaz Sökmen ve Dr. Murat Can Kaya tarafından verilen eğitimde, ilkyardım, acil tedavi, temel yaşam desteği, solunum yollarında yabancı cisim, kanama, organ kopması, kırıklar, yanık, donma, zehirlenme, suda boğulma konularında, cansız manken ve gönüllüler üzerinde uygulamalı olarak bilgiler verildi.

Yaklaşık olarak 2 saat süren "Temel İlkyardım Uygulamaları Eğitimi"nin sona ermesinden sonra, Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı, Edirne İl Sağlık Müdürü Dr. Turgut Çalışkan, Keşan İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ergün Kurtar ve Keşan Aile ve Sosyal Politikalar İlçe Müdürü Nergis Karaağaçlı, eğitime katılan 38 kişiye "Katılım Belgesi" verildi.

Belge takdiminden sonra konuşan Dınkırcı, ilkyardımda uygulayıcının önemine dikkat çekerek, herkesin paniklediği ortamda, yerinde ve doğru müdahalenin çok önemli olduğunu vurguladı. Eğitime katılım sayısının artması gerektiğini belirten Bekir Dınkırcı, "Bu eğitim konusunda talebi olan varsa değerlendirilmelidir." dedi.

Bekir Dınkırcı'nın ardından söz alan Çalışkan, eğitim alan kişilerden doktorluk yapmaları yönünde bir beklentileri olmadığını bildirerek, "Eğitim sonunda, acil durumlarda neler yapıp neler yapmayacağınızı bilmeniz hayat kurtarır. Bu eğitimler tekrarlanarak yenilenmeli." şeklinde konuştu.

Son olarak söz alan Kurtar, tüm köylerde en azından ilk müdahale yapabilmek için bir acil yardım çantası bulundurulması yönünde muhtarlara öneride bulundu. Acil yardım çantası içerisinde ilk müdahale anlamında birçok ekipmanın bulunduğunu dile getiren Ergün Kurtar, muhtarların bu çantadan temin etmek istemeleri halinde yardımcı olabileceklerini söyledi.

(TB)

06.03.2013 22: 59: 12

TSI

NNNN - EDİRNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Basın Mensupları ve Muhtarlara İlk Yardım Eğitimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement